Πώς να αφαιρέσετε τις επαφές του τηλεφώνου σας από το Facebook

Εδώ και λίγες ώρες έχει δημιουργηθεί μια ένταση σχετικά με την υπηρεσία Επαφές τηλεφωνικού καταλόγου (Phone contacts, κοινώς Phonebook) του Facebook, που έγινε διαθέσιμη πριν αρκετό καιρό. Ο λόγος είναι ότι στον κατάλογο αυτό, δεν θα βρείτε μόνο τους αριθμούς των τηλεφώνων των φίλων σας που έχουν μοιραστεί οι ίδιοι με εσάς, αλλά όλες τις επαφές (και τα τηλέφωνα) που είναι αποθηκευμένα στο κινητό σας. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας.

Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, όμως, αφού ο κατάλογος είναι ορατός μόνο σε εσάς και σε κανέναν άλλο. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, ο συγχρονισμός των επαφών γίνεται για να υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία στις προτάσεις φιλίας καθώς και στην καλύτερη διαδραστικότητα μεταξύ του κινητού σας και του κοινωνικού δικτύου. Μετά την μεγάλη διάσταση που πήρε το θέμα, η εταιρεία απάντησε ότι πλέον θα ειδοποιεί του χρήστες που ενεργοποιούν την εφαρμογή στο κινητό τους σχετικά με τον συγχρονισμό των επαφών.

Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρουν οι “καλύτερες” προτάσεις φιλίας, όπως επίσης δεν με ενθουσιάζει το γεγονός ότι όλες οι προσωπικές μου επαφές βρίσκονται στο Facebook τόσο απλά, ακόμα και αν είναι ορατές μόνο σε εμένα. Επιπλέον, παρατήρησα ότι στον κατάλογο υπάρχουν άτομα άγνωστα, σαν επαφές, που ούτε υπάρχουν στους φίλους μου ούτε στον τηλεφωνικό μου κατάλογο. Ναι, αυτό δεν μου αρέσει καθόλου!

Αν θέλετε να αφαιρέσετε τις επαφές του τηλεφώνου σας από τον κατάλογο του Facebook ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Αρχικά θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε προσωρινά την δυνατότητα συγχρονισμού του Facebook μέσω του κινητού σας. Για χρήστες Android, ακολουθήστε την διαδρομή Ρυθμίσεις (Settings) – Λογαριασμοί και Συγχρονισμός (Account and Sync) και ξετικάρετε την επιλογή Αυτόματος συγχρονισμός (Auto-sync). Για χρήστες iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας, μεταβείτε στο εικονίδιο Φίλοι (Friends) και επιλέξτε Συγχρονισμός (Sync).

2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook μέσω του browser που χρησιμοποιείτε, πατήστε στην επιλογή Λογαριασμός (Account) που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέξτε Επεξεργασία φίλων (Edit Friends).

3. Στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε Επαφές (Contacts) από το αριστερό μενού.

4. Θα δείτε όλες τις επαφές που έχετε καταχωρημένες στο τηλέφωνο σας παράλληλα με τις επαφές-φίλους σας στο Facebook.

5. Στα δεξιά της σελίδας, πατήστε στο σύνδεσμο αυτή η σελίδα (this page), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

6. Πατήστε Αφαιρέστε (Remove) για να αφαιρέσετε όλες τις επαφές σας από τη λίστα. Όπως θα δείτε, το Facebook σας ενημερώνει ότι όλα γίνονται για να έχετε καλύτερες προτάσεις φιλίας κτλ.

7. Θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα και σε λίγα λεπτά οι επαφές θα έχουν αφαιρεθεί από το λογαριασμό σας.

Αυτό ήταν!

Το Απόρρητο στο Facebook είναι ένα αρκετά μεγάλο θέμα, με αρκετά φάουλ στο παρελθόν από πλευράς της εταιρείας. Δεν θα ήθελα να βγάλω γρήγορα συμπεράσματα λόγω της έντασης που επικρατεί για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά σίγουρα είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από την μεριά μας.

Εσείς πώς το βλέπετε;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

7 Comments

  1. Συγγνώμη,προσπαθώ να κανω ότι λες για να αφαιρεσω τις επαφές του fb από το καταλογο μου αλλα δεν βρισκω αυτα ποτ λες.

  2. Αυτοι που έχουν τηλέφωνο στο φβ προστέθηκαν στο κιν μου και τους εχω στον κατάλογο μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*