Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις δυνατότητες των Windows 7

Σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows όταν θέλατε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μια υπηρεσία του λειτουργικού χρειαζόταν να εγκαταστήσετε ή να απεγκαταστήσετε αυτή την υπηρεσία αντίστοιχα κάθε φορά. Στα Windows 7, καθώς και στα Windows Vista, οι υπηρεσίες αυτές είναι βρίσκονται ήδη στο λειτουργικό σας σύστημα και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις ενεργοποιήσετε ή να τις απενεργοποιήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την υπηρεσία Telnet, τα παιχνίδια, το Windows Search, ακόμα και τον Internet Explorer, δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Προγράμματα (Programs) και επιλέξτε Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση δυνατοτήτων των Windows (Turn Windows features On or Off) της ενότητας Προγράμματα και Δυνατότητες (Programs and Features).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα δείτε μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες των Windows.

2. Οι Δυνατότητες που είναι ήδη τικαρισμένες σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένες στα Windows 7, ενώ αυτές με το κενό κουτάκι στα αριστερά είναι απενεργοποιημένες. Όπως θα καταλάβατε, για να ενεργοποιήσετε μια Δυνατότητα τικάρετε το κουτάκι δίπλα από το όνομα και για να απενεργοποιήσετε μια Δυνατότητα απλά ξε-τικάρετε την επιλογή.

3. Αφού επιλέξετε ποια ή ποιες από τις Δυνατότητες θέλετε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε πατήστε ΟΚ και τα Windows 7 θα προσαρμόσουν το σύστημά σας με βάση τις αλλαγές που μόλις πραγματοποιήσατε.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*