Πώς να απενεργοποιήσετε το Windows Defender στα Windows 7

Το Windows Defender είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα της Microsoft το οποίο συμπεριλαμβάνετε μαζί με τα Windows 7 και είναι ενεργοποιημένο ως προεπιλογή. Στόχος του είναι να προστατέψει τον υπολογιστή σας από ανεπιθύμητο λογισμικό (spyware) καθώς σερφάρετε στο internet και μπορεί να τρέχει παράλληλα με το antivirus και το firewall που έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας.

Αν, όμως, χρησιμοποιείτε κάποια σουίτα ασφαλείας η οποία περιλαμβάνει antivirus, antispyware και firewall καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε το Windows Defender λόγω του ότι ενδέχεται να παρουσιαστούν επιπλοκές (conficts) ανάμεσα στα δύο προγράμματα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), αρχίστε να πληκτρολογείτε defender στην περιοχή αναζήτησης έως ότου εμφανιστεί το εικονίδιο του προγράμματος και ανοίξτε το.

2. Μεταφερθείτε στην καρτέλα Εργαλεία (Tools) και πατήστε στις Επιλογές (Options).

3. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μεταβείτε στην ενότητα Διαχειριστής (Administrator) της αριστερής στήλης και ξετικάρετε το κουτάκι Χρήση αυτού του προγράμματος (Use this program).

4. Πατήστε Αποθήκευση (Save) για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας και να απενεργοποιηθεί το Windows Defender.

5. Αμέσως θα ενημερωθείτε ότι το πρόγραμμα είναι πλέον απενεργοποιημένο. Πατήστε Κλείσιμο (Close) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Αν επιθυμείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά, ακολουθήστε το βήμα 1, θα εμφανιστεί το παράθυρο του βήματος 5 και πατήστε στην επιλογή κάντε κλικ εδώ για να το ενεργοποιήσετε (click here to turn it on).

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*