Πώς να απενεργοποιήσετε το Aero στα Windows 7

Το Windows Aero είναι το γραφικό περιβάλλον των Windows 7. Χρησιμοποιεί κάποιους παραπάνω πόρους σε σύγκριση με το βασικό θέμα γι’ αυτό και πολλοί από εσάς προτιμάτε να το απενεργοποιείτε σε υπολογιστές που δεν διαθέτουν αρκετή μνήμη.

Ας δούμε πως.

1. Πατήστε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο της Επιφάνειας Εργασίας και επιλέξτε Εξατομίκευση (Personalize).

Στο παράθυρο που θα ανοίξει εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα θέματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, τα οποία χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: Θέματα Aero, Βασικά θέματα και θέματα Υψηλών Αντιθέσεων.

2. Για να απενεργοποιήσετε το Windows Aero το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα από τα διαθέσιμα Βασικά ή Υψηλών Αντιθέσεων θέματα κάνοντας διπλό κλικ πάνω στο θέμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις προτιμάται το Βασικό θέμα μιας και αποτελεί το αρχικό θέμα με απενεργοποιημένο το Aero.

Αυτό ήταν!

Το θέμα που μόλις επιλέξατε ενεργοποιείται αμέσως και ενδέχεται να αλλάξει, εκτός από την εμφάνιση, το φόντο, το συνδυασμό χρωμάτων ή τους ήχους.

Για να ενεργοποιήσετε ξανά το Aero επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την διαφορά ότι τώρα θα επιλέξετε ένα από τα διαθέσιμα θέματα Aero.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Καλημέρα
    Διάβασα το άρθρο σου αλλά δεν με βοήθησε ( ήταν ήδη γνωστά ).
    Ξαφνικά στο λάπτοπ μου επιλεχθηκε το βασικό θέμα των windows χωρίς να το θέλω και τώρα δεν μου επιτρέπει να ενεργοποιήσω κανένα από τα εγκατεστημένα θέματα με αερο.Δοκιμασα επιδιορθωση και επαναφορά αλλά σταματάει κάπου βγάζοντας οτι το κάποιο πρόγραμμα δεν το αφήνει.Προσπαθησα ξανά με απενεργοποιημενο antivarious αλλά πάλι τα ιδια. Στην εξοτομήκευση τα θέματα με αερο ειναι γκρι και δεν μπορώ να τα επιλέξω.Μπορείς να με βοηθήσεις; Ευχαριστώ

    Χρήστος

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*