Το SkyDrive αποκτά OCR αναζήτηση κειμένου σε φωτογραφίες με το Bing Search

SkyDrive, Bing και OCR μηχανή συνεργάζονται αρμονικά και προσφέρουν ακόμη καλύτερη αναζήτηση κειμένου σε εικόνες και φωτογραφίες στα Windows 8.1.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλογή στα Windows 8.1 και Windows Phone 8. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας στον φάκελο Camera Roll. Μόλις οι φωτογραφίες ανέβουν στο SkyDrive, η OCR μηχανή «διαβάζει» τις φωτογραφίες και αποθηκεύει τα δεδομένα κειμένου που έχουν εξαχθεί μαζί με τα metadata του κάθε αρχείου.

Έτσι, μπορείτε να βρείτε τη φωτογραφία που αναζητάτε ακόμη πιο εύκολα με βάση τους χαρακτήρες που αναγνωρίζονται αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να μετονομάσετε ή να προσθέσετε επιπλέον πληροφορίες για τη γρήγορη εύρεση των φωτογραφιών.

SkyDrive, OCR αναζήτηση κειμένου σε φωτογραφίες με το Bing Search

Αν συνηθίζετε να φωτογραφίζετε επαγγελματικές κάρτες, καταλόγους, μενού εστιατορίων, συνταγές, σημειώσεις καθώς και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που περιέχει κείμενο και χαρακτήρες, αυτή η νέα δυνατότητα θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Επιπλέον, το SkyDrive προσθέτει ακόμη ένα θετικό σημείο σε αυτή τη διαδικασία αφού σας επιτρέπει να αναζητήσετε φωτογραφίες καθολικά από τον Windows 8.1 υπολογιστή, tablet ή το Windows Phone 8. Για παράδειγμα, τραβώντας μία φωτογραφία με το Windows Phone 8 μπορείτε να την αναζητήσετε και να την αποθηκεύσετε απευθείας στον υπολογιστή σας.

Βέβαια, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η δυνατότητα λειτουργεί προς το παρόν μόνο για τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκευτεί στον φάκελο Camera Roll του smartphone, tablet ή Windows 8.1 PC, είτε αυτόματα είτε χειρωνακτικά.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*