Πώς να ανοίξετε ένα φάκελο σε διαφορετικό παράθυρο στα Windows 7

Ως προεπιλεγμένη ρύθμιση στα Windows 7 είναι το άνοιγμα των φακέλων να πραγματοποιείται στο ίδιο παράθυρο. Για τους περισσότερους αποτελεί την ιδανική λύση κατά την περιήγηση μεταξύ των φακέλων του υπολογιστή αφού προσφέρει την ευκολία μετακίνησης σε προηγούμενο ή επόμενο φάκελο χρησιμοποιώντας τα βελάκια που βρίσκονται πάνω δεξιά. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη “συμπεριφορά” προσωρινά ή μόνιμα ώστε κάθε φάκελος που επιλέγετε, να ανοίγει σε διαφορετικό παράθυρο.

Προσωρινό άνοιγμα φακέλου σε νέο παράθυρο

Πατήστε δεξί κλικ στο φάκελο που πρόκειται να ανοίξετε και επιλέξτε Άνοιγμα σε νέο παράθυρο (Open in new window), αν θέλετε να ανοίξει ο φάκελος σε ξεχωριστό παράθυρο από αυτό που βρίσκεστε τη δεδομένη στιγμή.

Επίσης, πατώντας διπλό κλικ στο φάκελο που θέλετε να ανοίξετε έχοντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl, θα ανοίξετε το φάκελο σε νέο παράθυρο.

Άνοιγμα του κάθε φακέλου σε δικό του παράθυρο

Αν θέλετε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη “συμπεριφορά” ώστε οι φάκελοι να ανοίγουν κάθε φορά σε νέο παράθυρο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Σε ένα ήδη ανοιχτό παράθυρο, πατήστε στο κουμπί Οργάνωση (Organize) που βρίσκεται πάνω αριστερά και επιλέξτε Επιλογές φακέλων και αναζήτησης (Folder and search options) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο ρυθμίσεων που θα ανοίξει, τικάρετε την επιλογή Άνοιγμα του κάθε φακέλου σε δικό του παράθυρο (Open each folder in its own window) και πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Σε περίπτωση που το μετανιώσατε, ακολουθήστε τα ίδια βήματα τικάροντας την επιλογή Άνοιγμα του κάθε φακέλου στο ίδιο παράθυρο (Open each folder in the same window).

Εσείς πώς προτιμάτε να ανοίγετε τους φακέλους σας;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*