Αναστροφή επιλογής: Ένα “κρυμμένο” χαρακτηριστικό του Windows Explorer

Μία από τις πρώτες επιλογές που θα συναντήσετε στο νέο ribbon μενού του Windows Explorer στα Windows 8, ακούει στο όνομα Αναστροφή επιλογής (Invert selection). Για αυτούς που δε γνωρίζουν την ιδιότητα αυτής της επιλογής, θα την εξηγήσω με ένα απλό παράδειγμα.

Θεωρήστε ότι έχετε 10 αρχεία σε ένα φάκελο από τα οποία τα 4 είναι ήδη επιλεγμένα (για οποιαδήποτε χρήση όπως αντιγραφή, μετακίνηση, διαγραφή, κτλ.). Χρησιμοποιώντας την Αναστροφή επιλογής, όπως καταλαβαίνετε και από την ονομασία του χαρακτηριστικού, θα γίνει αντιστροφή των επιλεγμένων αρχείων, δηλαδή θα είναι πλέον επιλεγμένα τα 6 αρχεία που δεν ήταν επιλεγμένα πριν.

Το χαρακτηριστικό αυτό, δεν είναι καινούριο στo νέο λειτουργικό, αλλά υπάρχει ήδη στα Windows 7, με τη διαφορά ότι δε βρίσκεται σε τόσο εμφανές σημείο για να το χρησιμοποιήσετε.

Ας δούμε πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στα Windows 7 βάση του παραπάνω παραδείγματος.

Στο φάκελο που βλέπετε παρακάτω έχουμε επιλέξει 3 φωτογραφίες.

Πατήστε το κουμπί ALT από το πληκτρολόγιο για να εμφανιστεί το μενού επιλογών, μεταφερθείτε στην επιλογή Επεξεργασία (Edit) και επιλέξτε Αναστροφή επιλογής (Invert selection) από το dropdown μενού.

Όπως παρατηρείτε, οι φωτογραφίες που δεν ήταν επιλεγμένες πριν, πλέον είναι επιλεγμένες. Τόσο απλά!

Αυτό ήταν! Αν και “κρυμμένο”, τώρα ξέρετε που θα το βρείτε!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*