Ανοίξτε τα αγαπημένα σας προγράμματα με τις δικές σας συντομεύσεις

Ένα χαρακτηριστικό των Windows 7 που θα κάνει την ζωή σας ευκολότερη είναι η δημιουργία συντομεύσεων με το πληκτρολόγιο για τα αγαπημένα σας προγράμματα. Μπορείτε πολύ εύκολα με το πάτημα ενός συνδυασμού πλήκτρων από το πληκτρολόγιο να ανοίξετε το πρόγραμμα που θέλετε χωρίς να χρειάζεται να το ψάχνετε με το ποντίκι. 

Ας δούμε πως γίνεται.

Βρείτε το πρόγραμμα που θέλετε να αντιστοιχίσετε την συντόμευση. (Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε τον Google Chrome browser).

1. Πατήστε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

2. Μεταφερθείτε στην καρτέλα Συντόμευση (Shortcut).

3. Στην επιλογή Πλήκτρο συντόμευσης (Shortcut Key) πατήστε το γράμμα από το πληκτρολόγιο που θέλετε να έχει η συντόμευση. (Εδώ χρησιμοποιήσαμε τον συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl + Alt + C).

Όλες οι συντομεύσεις αρχίζουν με τον συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl + Alt + το γράμμα που έχετε επιλέξει.

4. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας. Αν σας ζητηθεί ο κωδικός του Διαχειριστή (Administrator) ή επιβεβαίωση των αλλαγών δώστε τα απαιτούμενα στοιχεία.

Αυτό ήταν! Από εδώ και στο εξής όταν πληκτρολογούμε Ctrl + Alt + C θα ανοίγει αμέσως ο Google Chrome.

Σημειώσεις:

Αρχικά η επιλογή Πλήκτρο συντόμευσης (Shortcut key) έχει την τιμή Κανένα (None) μέχρι να πληκτρολογήσετε ένα γράμμα. Αμέσως αντικαθίσταται από τον συνδυασμό Ctrl + Alt + το γράμμα που έχετε επιλέξει.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο πρόγραμμα με τον ίδιο συνδυασμό πλήκτρων συντόμευσης, τότε η συντόμευση ενδέχεται να μην λειτουργεί.

Δεν μπορείτε να επιλέξετε ως πλήκτρα συντόμευσης τα εξής: Esc, Enter, Tab, Spacebar, Print Screen, Shift και Backspace.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*