Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας στον File Explorer των Windows 8.1

Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή της αναίρεσης στα Windows 8.1 για να ‘συγχωρεθούν’ τυχόν λανθασμένες ενέργειες.

Συχνά χρησιμοποιούμε το παράθυρο του File Explorer στα Windows 8.1 για να μετακινήσουμε αρχεία ή φακέλους, για μετονομασία, διαγραφή, δημιουργία, κλπ. Ωστόσο, ορισμένες φορές χρειάζεται να αναιρέσουμε μία από αυτές τις ενέργειες γιατί είτε έγινε κατά λάθος είτε γιατί αλλάξαμε γνώμη.

Για παράδειγμα, αν μετακινήσατε ένα αρχείο σε μία διαφορετική τοποθεσία (φάκελο) και θέλετε να αναιρέσετε την ενέργεια της μετακίνησης, ο «μπακάλικος» τρόπος είναι να βρείτε το αρχείο στον φάκελο που μετακινήθηκε και να το μετακινήσετε εκ νέου στον φάκελο που υπήρχε πριν.

Είναι και αυτό μια λύση. Υπάρχει όμως και πιο εύκολος τρόπος, χρησιμοποιώντας την εντολή της αναίρεσης.

Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας στον File Explorer

Πατώντας δεξί κλικ στον κενό χώρου του παραθύρου του File Explorer μετά από μία ενέργεια (μετακίνηση, διαγραφή, μετονομασία, κλπ.) εμφανίζεται η επιλογή Αναίρεση (Undo) στο αναδυόμενο μενού επιλογών, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας στον File Explorer των Windows 8.1

Πατώντας στην επιλογή Αναίρεση (Undo), όπως καταλαβαίνετε, αναιρείται η τελευταία σας ενέργεια. Τόσο απλά. Δηλαδή, αν μετονομάσετε ένα αρχείο ή φάκελο και έπειτα πατήσετε στην Αναίρεση, τότε επαναφέρεται το προηγούμενο του όνομα.

Tip: Χρησιμοποιείστε το συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl + Z για να αναιρέσετε την τελευταία σας ενέργεια.[/do]

Σημείωση: Η εντολή της αναίρεσης είναι διαθέσιμη μόνο μετά από κάποια ενέργεια που έχετε πραγματοποιήσει όπως διαγραφή, μετονομασία, κλπ.[/do]

Εμφάνιση του εικονιδίου της Αναίρεσης στον File Explorer

Εκτός από το αναδυόμενο μενού με δεξί κλικ, μπορείτε να εμφανίσετε το κουμπί της Αναίρεσης (Undo) στο παράθυρο του File Explorer για να εκτελείτε την ενέργεια κυριολεκτικά με ένα κλικ.

Πατήστε στο «βελάκι» που βρίσκεται πάνω αριστερά και ενεργοποιήστε την επιλογή Αναίρεση (Undo).

Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας στον File Explorer των Windows 8.1

Όπως θα δείτε αμέσως μετά, ένα νέο εικονίδιο με κυκλικό βελάκι και φορά προς τα αριστερά έχει προστεθεί που συμβολίζει την ενέργεια της αναίρεσης.

Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας στον File Explorer των Windows 8.1

Μάλιστα, από το ίδιο μενού επιλογών μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα εικονίδια γρήγορης πρόσβασης ακόμη περισσότερων ενεργειών όπως επανάληψη, διαγραφή, ιδιότητες, δημιουργία νέου φακέλου και μετονομασία.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η εντολή της αναίρεσης υποστηρίζεται σε πάρα πολλές εφαρμογές των Windows όπως στο Office, στους browsers, κλπ.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*