Εξαφανίστηκε ο Κάδος Ανακύκλωσης από την Επιφάνεια Εργασίας

Πολλές φορές συμβαίνει να εξαφανίζετε το εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης από την Επιφάνεια Εργασίας και να μην γνωρίζετε πως να το επαναφέρετε στην αρχική του θέση. Αυτό ήταν ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στο περιβάλλον των Windows Vista, λόγω του ότι υπήρχε η δυνατότητα να διαγράψουμε το εικονίδιο απλά πατώντας Delete.

Στα Windows 7 δεν υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα, εντούτοις θα δούμε πως μπορούμε να εμφανίσουμε ή και να εξαφανίσουμε τον Κάδο Ανακύκλωσης καθώς και τα υπόλοιπα εικονίδια με πολύ απλό τρόπο.

Αρχικά, ακολουθούμε την διαδρομή: Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) > Εμφάνιση και Εξατομίκευση (Appearance and Personalization) > Εξατομίκευση (Personalization). Διαφορετικά, μπορείτε απλά να κάνετε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας και να επιλέξετε “Εξατομίκευση” (Personalization).

Στη συνέχεια, από το αριστερό μενού πατήστε στην επιλογή “Αλλαγή εικονιδίων επιφάνειας εργασίας” (Change desktop icons).

Θα εμφανιστεί το παράθυρο της παρακάτω εικόνας.

Όπως σωστά καταλάβατε, από εδώ μπορείτε να επιλέξετε ποια από τα εικονίδια θα εμφανίζονται στην Επιφάνεια Εργασίας και ποια όχι.

Αυτό ήταν! Πατώντας ΟΚ αποθηκεύονται οι επιλογές σας αμέσως.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*