Επισήμανση πρόσφατα εγκατεστημένων προγραμμάτων

Κάθε φορά που κάνετε εγκατάσταση ένα καινούριο πρόγραμμα, τα Windows ‘επισημαίνουν’ (highlight) με το εκάστοτε πρόγραμμα ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει εύκολα ποια προγράμματα έχει εγκαταστήσει πρόσφατα στον υπολογιστή του. Για κάποιους αρχάριους χρήστες είναι μια καλή βοήθεια, για τους περισσότερους όμως πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ενοχλητικό κάποια στιγμή.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε πολύ εύκολα να απενεργοποιήσουμε αυτή την επιλογή έτσι ώστε να μην επισημαίνονται τα προγράμματα που εγκαθιστούμε κάθε φορά.

Πατήστε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start) και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).
Στη δεύτερη καρτέλα Μενού “Έναρξη” (Start Menu) πατήστε το κουμπί Προσαρμογή (Customize), όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Scroll-άρετε την λίστα λίγο προς τα κάτω και βρείτε την επιλογή Επισήμανση πρόσφατα εγκατεστημένων προγραμμάτων (Highlight newly installed programs). Ξε-τικάρετε το κουτάκι όπως φαίνεται και στην εικόνα και πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις.

Πατήστε ξανά ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο Ιδιότητες.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*