Πώς να διαγράψετε ένα πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας

Ας δούμε πώς μπορούμε να διαγράψουμε/απεγκαταστήσουμε προγράμματα που βρίσκονται στον υπολογιστή μας. Και όχι, διαγράφοντας απλά το εικονίδιο από την Επιφάνεια Εργασίας δεν σημαίνει ότι αυτόματα διαγράφεται και το πρόγραμμα από τον υπολογιστή. Το εικονίδιο είναι απλά μια συντόμευση. 

Η απεγκατάσταση προγραμμάτων (Uninstall) μπορεί να γίνει με 2 απλούς τρόπους:

Μέσω του Πίνακα Ελέγχου (Control Panel)

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), από το μενού Έναρξη (Start Menu).

2. Επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης ενός προγράμματος (Uninstall a program) από την κατηγορία Προγράμματα (Programs). Θα το βρείτε ως Προγράμματα και Δυνατότητες (Programs and Features), αν η προβολή είναι σε μικρά/μεγάλα εικονίδια.

3. Επιλέξτε το πρόγραμμα που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε Κατάργηση εγκατάστασης (Uninstall). Διαφορετικά, πατήστε δεξί κλικ πάνω στο πρόγραμμα και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης (Uninstall).

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν. Μόλις τελειώσει, θα ανανεωθεί η λίστα των προγραμμάτων και η απεγκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί.

Μέσω της λίστας Όλα τα Προγράμματα (All Programs) του μενού Έναρξη (Start Menu)

1. Στο μενού Έναρξη (Start Menu) επιλέξτε Όλα τα Προγράμματα (All Programs).

2. Βρείτε τον φάκελο με το πρόγραμμα που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε τον.

3. Στα αρχεία του φακέλου θα δείτε την επιλογή για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα. Δεν ισχύει για όλα τα προγράμματα αυτή η επιλογή.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ολοκληρώστε την απεγκατάσταση.

Αυτό ήταν!

Πολλές φορές όταν διαγράφετε ένα πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας εμφανίζετε ένα μήνυμα το οποίο σας προειδοποιεί ότι πρόκειται να διαγραφεί κάποιο κοινό αρχείο που χρησιμοποιεί και ένα άλλο πρόγραμμα. Για να μην το διακινδυνεύσετε καλό θα ήταν να το κρατήσετε στον υπολογιστή σας. Άλλωστε τα αρχεία αυτά δεν καταναλώνουν πολύ χώρο στο δίσκο. Επίσης, συνήθως όταν διαγράφετε ένα παιχνίδι σας ρωτάει αν θέλετε να κρατήσετε τα αρχεία με τα αποθηκευμένα σας επίπεδα και ρυθμίσεις. Μπορείτε να κρατήσετε αυτά τα αρχεία αν πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να επανεγκαταστήσετε το παιχνίδι στο μέλλον.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

31 Comments

 1. Εις τον ιδικό μου υπολογιστή υπάρχει εις τον πίνακα ελέγχου το πεδίο η προσθααφαίρεση προγραμμάτων, οπου μπορεί κάποιος να καταργήσει ενα έγκατεστημένο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει πεδίο με “προγράμματα και δυνατότητες δυνατότητες”, εκτός εαν εννοείτε ολα τα προγράμματα του πίνακα ελέγχου.

  Προσπαθώ να εγκαταστήσω το οτε secure και δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση διότι γράφει οτι πρέπει να καταργηθεί απο τον πίνακα ελέγχου το panda indernet security και μου εμφανίζει τον πίνακα ελέγχου με ολα τα προγράμματα. Δεν υπάρχει γραμμένο τώρα το panda internet security. Μήπως, εχει αλλο ονομα;
  Παρακαλώ βοηθείστε με!
  Σας ευχαριστώ.

  • Προφανώς χρησιμοποιείτε κάποια παλαιότερη έκδοση των Windows και γι’ αυτό υπάρχει η διαφορά στην ονομασία της ενότητας. Θα χρειαστεί να απεγκαταστήσετε το Panda Internet Security από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων, αφού έτσι σας ζητήθηκε.

   Αφαίρεσα τα προσωπικά σας στοιχεία, τηλέφωνο και e-mail. Δε χρειάζεται να τα δημοσιεύετε στο σχόλιο σας.

 2. ΣΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ SKYPE ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΣΥΝΔΕΘΩ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΕΞΗς ΜΥΝΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ?>>ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΜΩΣ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ….ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΞΑΝΑ?

  • Αυτό εξαρτάται από τον κάθε ένα ξεχωριστά με βάση τις ανάγκες που έχει. Δε μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση σε κάτι τόσο αόριστο. Αν θέλεις γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

 3. Κανω διαγραφή το skype αλλά κάπου το κρατάει η βάση δεδομένων. προσπαθώ να μπω, γυρίζει το κυκλάκι και μου λεει δεν ειναι δυνατή η σύνδεση. Το έχω διαγραψει 3 φορες και το εχω εγκαταστήσει. αλλά μάλλον θέλει οριστική διαγραφή να μη κρατάει τα apps

 4. Εγώ κ. Τόνια μετά από ξαφνική είσοδο στόν υπολογιστή μου τής μηχανής αναζήτησης sweet page.com κατέβασα τό SpyHunter 4 τής enigma softwear group γιά νά τό βγάλω γιατί δέν έβγαινε μέ τίποτα μέ τόν normal τρόπο. Τό sweetpage έφυγε, αλλά τό spyhunter δέν μπορεί νά απεγκατασταθεί μέ τίποτα. Ούτε φυσικά από τά προγράμματα καί δυνατότητες τού πίνακα ελέγχου. Μπορώ νά κάνω κάτι άλλο εκτός format φυσικά γιατί είναι πολύ ενοχλητικό; Έχω τά Windows 7. Ευχαριστώ.

 5. Έχω εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου το πρόγραμμα widows vista. Προσπαθώ να εγκαταστήσω το google chrome αλλά δεν είναι δυνατόν και μου εμφάνιζει σφάλμα,ενώ παλαιότερα το είχα εγκαταστήσει. Ευχαρίστω.

 6. οταν παταω καταργηση μου βγαζει κουτακι με το αν θελω να πραγματοποιησει αλλαγες σ’αυτον τον υπολογιστη! αν πατησω οχι δεν διαγραφεται.τι κανω??

  • Για να καταργήσεις ένα πρόγραμμα θα χρειαστεί να το επιβεβαιώσεις. Πατώντας Όχι σημαίνει ότι δεν αποδέχεσαι την απεγκατάσταση του, πατώντας Ναι θα συνεχίσει η διαδικασία απεγκατάστασης.

 7. κατεβασα στο laptop μου το Spy Hunter4 και δεν εκανα την αγορα του. Εκανα προσπαθεις με τους τροπους που περιγραφετε για να το διαγραψω αλλα αυτο δεν φευγει με τιποτα. Υπαρχει καποιος ειδικος τροπος? Ευχαριστω

 8. Κοιτάζοντας στον πίνακα ελέγχου βρήκα ένα πρόγραμμα που λέγεται sweetpage uninstal. Πρέπει να το σβήσω από τον υπολογιστή μου? Η αλήθεια είναι οτι το δοκίμασα και μου έβγαλε ένα μήνυμα του τύπου απο πού θέλω να το σβήσω…να επιλέξω απο παντού και να συνεχίσω τν απεγκατάσταση?

 9. Κύριε Δημήτρη,

  Τα έγγραφα μου έχουν μπλοκαριστεί από τις 15-3-16 και δεν μπορώ να τα ανοίξω π.χ. cryptolocky

  Μπορείτε να με βοηθήσετε? ευχαριστώ

  • Δυστυχώς τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί και πολύ πιθανόν να μη μπορέσεις να τα ανακτήσεις. Αν οι γνώσεις σου περί υπολογιστών είναι βασικές, θα ήταν καλύτερο να ρίξει μια ματιά κάποιος τεχνικός μήπως και σώσει κάποια δεδομένα.

 10. Γειά σας εδώ και κάποιες μέρες προσπαθώ να διαγράψένα παιχνίδι από τον υπολογιστή το smite και δεν μπορώ γιατί ούτε πατάω uninstall μου βγάζει τ εξής μυνημα smite has stopped working ΤΙ να κανω

 11. .δεν ξερω τι πατησα και ολα ειναι σαν αρχεια αμα πατησω start .kai oti και να πατησω μου λεει να το πατησω με το ακουλουθο προγραμμα που θα διαλεξω δεν ξερω τι εγινε.

 12. Καλησπέρα σας, θα ήθελα μια βοήθεια παρακαλώ. Προσπαθώ σε desktop να εγκαταστήσω την ενημέρωση 1903 των Windows και μου λέει ότι πρέπει να απεγκαταστήσω πρώτα το εγκατεστημένο πρόγραμμα AVG Antivirus το οποίο όμως ΔΕΝ μπορώ να το εντοπίσω στην λίστα εγκατεστημένων προγραμμάτων ούτε με τα windows ούτε με Revo ούτε με άλλο πρόγραμμα ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλό βράδυ !

 13. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΩΞΩ ΤΗ JIAVA ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .

 14. Καλημέρα
  Κάποια βιντεο που μου στελνουν στο Viber ,ο υπολογιστήα(λαπτοπ) μου τα παιζει μόνο με ηχο και χωρις εικονα , ενώ στο κινητό τα παιζει χωρίς πρόβλημα
  Μπορείς να μου δώσεις θδηγίες πως διορθώνεται ?
  Ευχαριστώ Lakis

 15. Τι να πω… 1000 ευχαριστώ για το revo. Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι με πληρωμή, αλλά έφτανε η free έκδοση.
  Τη “remote fορ windows” ήθελα να διαγράψω και δεν ολοκληρώνονταν η διαγραφή. Εντολές με c/ δε ξέρω να εκτελώ.
  Ωστόσο και με το revo η διαγραφή δεν ολοκληρώνονταν, αλλά με η διαγραφή όλων των φακέλων, με απάλλαξε από αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*