Παρακάμψτε τον κάδο ανακύκλωσης κατά τη διαγραφή αρχείων

Ο Κάδος Ανακύκλωσης στα Windows 10 αποτελεί μία δικλείδα ασφαλείας κατά τη διαγραφή αρχείων από τον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι πριν διαγραφεί ένα αρχείο ολοκληρωτικά, παραμένει στον κάδο έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση.

Αν ζείτε όμως τη ζωή σας στα άκρα και είστε πάντα σίγουροι ότι τα αρχεία που διαγράφετε δε πρόκειται να τα χρειαστείτε ποτέ ξανά, μπορείτε να παρακάμψετε τη μεταφορά τους στον κάδο ανακύκλωσης. Έτσι, όταν διαγράφετε αρχεία, η διαγραφή τους θα είναι πλέον μόνιμη από τον υπολογιστή σας.

Tip: Χρησιμοποιήστε το συνδυασμό των πλήκτρων Shift + Delete για να διαγράψετε αρχεία αμέσως παρακάμπτοντας τον κάδο ανακύκλωσης.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε πώς να παρακάμψετε τον κάδο ανακύκλωσης κατά τη διαγραφή αρχείων, δηλαδή πώς να τον απενεργοποιήσετε στα Windows 10.

Πώς να παρακάμψετε τον κάδο ανακύκλωσης κατά τη διαγραφή αρχείων

Αρχικά, πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης (Recycle Bin) στην επιφάνεια εργασίας και έπειτα στην επιλογή Ιδιότητες (Properties). Αν δεν εμφανίζεται ο κάδος, δείτε πώς να τον επαναφέρετε στην επιφάνεια εργασίας.

Παρακάμψτε τον κάδο ανακύκλωσης κατά τη διαγραφή αρχείων

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το δίσκο που θέλετε να εφαρμόσετε αυτή την αλλαγή (πχ. C:\) και έπειτα ενεργοποιήστε την επιλογή Να μην μετακινούνται τα αρχεία στον Κάδο Ανακύκλωσης. Τα αρχεία να καταργούνται αμέσως μετά τη διαγραφή τους (Don’t move files to the Recycle Bin. Remove files immediately when deleted).

Παρακάμψτε τον κάδο ανακύκλωσης κατά τη διαγραφή αρχείων

Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν! Πλέον, όταν διαγράφετε αρχεία δε θα μετακινούνται στον κάδο ανακύκλωσης αλλά θα διαγράφονται αμέσως.

Σημείωση #1: Κάθε σκληρός δίσκος και τόμος του υπολογιστή σας διαθέτει το δικό του κάδο ανακύκλωσης με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις. Οπότε, στο παραπάνω βήμα θα χρειαστεί να επιλέξετε κάθε δίσκο ξεχωριστά για να αλλάξετε τη ρύθμισή του.

Σημείωση #2: Όταν διαγράφετε αρχεία από αφαιρούμενους δίσκους όπως ένα USB flash drive ή μία κάρτα SD, τα αρχεία διαγράφονται αμέσως χωρίς να μετακινούνται στον κάδο ανακύκλωσης. Δεν είναι κάτι που μπορείτε να ρυθμίσετε, έτσι λειτουργεί.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*