Θολή γραμματοσειρά εικονιδίων σε σύνδεση remote desktop

Δείτε πώς να διορθώσετε το πρόβλημα εμφάνισης θολής γραμματοσειράς σε μία σύνδεσης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (remote desktop) στα Windows 10.

Στο σπίτι, έχω ένα μικρό home server στον οποίο υπάρχουν τα backups, οι κοινόχρηστοι φάκελοι, κλπ. Καθώς, λοιπόν, συνδέθηκα μέσω Remote Desktop για να αποκτήσω πρόσβαση (μιας και ο server τρέχει headless, χωρίς οθόνη), παρατήρησα ότι οι γραμματοσειρές στα εικονίδια αλλά και γενικότερα όλη η εμφάνιση εμφανιζόταν “θολή” και άλλαζε καθώς μετακινούσα το δείκτη του ποντικιού.

Η πρώτη κίνηση ήταν να ελέγξω τις ρυθμίσεις σύνδεσης μέσω Remote Desktop μέσα από την επιλογή Εμφάνιση επιλογών (Show Options) που υπάρχει στο παράθυρο σύνδεσης. Εκεί, στην καρτέλα Εμπειρία (Experience) υπάρχει η επιλογή Εξομάλυνση γραμματοσειράς (Font Smoothing) που όμως ήταν ήδη ενεργοποιημένη. Παράξενο.

Θολή γραμματοσειρά εικονιδίων σε σύνδεση remote desktop

Αφού έκανα ένα γρήγορο έλεγχο τόσο στις ρυθμίσεις εμφάνισης του υπολογιστή μου όσο και του home server, το πρόβλημα παρέμεινε. Ωστόσο, με μια αναζήτηση στο google, η αιτία του προβλήματος βρέθηκε και μπορούμε να κατηγορήσουμε τις ρυθμίσεις anti-aliasing της κάρτας γραφικών.

Η κάρτα γραφικών του υπολογιστή μου είναι η onboard της μητρικής, δηλαδή Intel HD Graphics, και φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι “γνωστό” σε αυτού του τύπου τις κάρτες γραφικών.

Αν έχετε και εσείς παρόμοιο πρόβλημα, η λύση έρχεται από την απενεργοποίηση του anti-aliasing setting στις ρυθμίσεις γραφικών του υπολογιστή σας.

Πατήστε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και στη συνέχεια στην επιλογή Graphics Properties.

Θολή γραμματοσειρά εικονιδίων σε σύνδεση remote desktop

Στο παράθυρο ρυθμίσεων της Intel HD Graphics, μεταβείτε στην ενότητα 3D.

Θολή γραμματοσειρά εικονιδίων σε σύνδεση remote desktop

Τέλος, πατήστε στην επιλογή Turn Off της ρύθμισης Conservative Morphological Anti-Aliasing και έπειτα στο κουμπί Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Θολή γραμματοσειρά εικονιδίων σε σύνδεση remote desktop

Αυτό ήταν. Πλέον, η θολή γραμματοσειρά στη σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (remote desktop) έχει αποκατασταθεί. Ελπίζω να σας γλύτωσα λίγο χρόνο αναζήτησης σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε παρόμοιο πρόβλημα στον υπολογιστή σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*