Το Office 2013 ως συνδρομητική υπηρεσία και οι διαθέσιμες εκδόσεις

Λίγες ημέρες πριν, η Microsoft παρουσίασε το Office 2013 δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά που προσφέρει η δημοφιλής σουίτα γραφείου σε υπολογιστές με Windows 7 και Windows 8. Μαζί με το νέο Office παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο αδειοδότησης της εφαρμογής, για καταναλωτές και επιχειρήσεις, στοχεύοντας περισσότερο σε συνδρομητικές λύσεις παρά στην εφ’ άπαξ αγορά του προϊόντος.

Αυτή τη στιγμή, η Microsoft προσφέρει το Office με δύο τρόπους: είτε με την αγορά της desktop εφαρμογής, Office 2010, για κάθε χρήστη είτε μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Office 365 που είναι διαθέσιμη για επιχειρήσεις και οργανισμούς και στηρίζεται στην αξιοποίηση των cloud υπηρεσιών. Το νέο μοντέλο αδειοδότησης του Office 2013 αποτελεί μία μίξη των δύο αυτών επιλογών τόσο για οικιακούς χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Update: Office 2013 και Office 365, οι τιμές και οι διαθέσιμες εκδόσεις[/do]

Το νέο Office 2013 θα προσφέρεται κυρίως ως ετήσια συνδρομητική υπηρεσία, Office as a service, και θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το Office με τον προσωπικό τους Microsoft λογαριασμό σε 5 διαφορετικούς υπολογιστές ή συσκευές. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης σε νέα χαρακτηριστικά που θα προστίθενται συνεχώς, αξιοποιώντας τα cloud χαρακτηριστικά του Skydrive για τον άμεσα συγχρονισμό των δεδομένων, προσφέροντας περισσότερο αποθηκευτικό χώρο κατά τη διάρκεια της συνδρομής. Ο συνδρομητής θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Office 2013 εγκαθιστώντας την εφαρμογή στον υπολογιστή ή χρησιμοποιώντας μία streamlined έκδοση, Office on Demand, σε οποιοδήποτε υπολογιστή που διαθέτει σύνδεση στο internet.

Οι εκδόσεις της συνδρομητικής υπηρεσίας του Office 2013

Office 365 Home Premium Preview: Η έκδοση προτείνεται περισσότερο για οικιακή χρήση προσφέροντας τη δυνατότητα εγκατάστασης του Office σε 5 διαφορετικούς υπολογιστές. Περιλαμβάνει το Word, Excel, Powerpoint, Outloook, OneNote, Access και Publisher, 20 GB online αποθηκευτικού χώρου στο Skydrive (δεν είναι διαθέσιμα στη δοκιμαστική έκδοση) καθώς επίσης 60 λεπτά το μήνα προς όλο τον κόσμο μέσω του Skype.

Office 365 Small Business Premium Preview: Η έκδοση προτείνεται για μικρές επιχειρήσεις έως 10 υπαλλήλους. Περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Home Premium και επιπλέον το Infopath και το Lync, επαγγελματικό e-mail, δυνατότητα multi-party HD video conference, κοινόχρηστα αρχεία μεταξύ των χαρακτηριστικών του Home Premium πακέτου.

Office 365 ProPlus Preview: προτείνεται για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, προσφέροντας ασφάλεια επιπέδου enterprise-grade, υποστήριξη για προηγούμενες εκδόσεις του Office καθώς και δυνατότητα IT διαχείρισης μέσω εργαλείων τρίτων κατασκευαστών. Μπορεί να καλύψει έως 25 νέους χρήστες με τη δυνατότητα εγκατάστασης σε 5 διαφορετικούς υπολογιστές για τον κάθε ένα.

Office 365 Enterprise Preview: Συμπεριλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων εκδόσεων και είναι διαθέσιμο μόνο για επιχειρήσεις. Οι IT Administrators έχουν τη δυνατότητα πλήρους διαχείρισης και αρχειοθέτησης των email στο cloud προσφέροντας ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες με το Sharepoint Online για τη διαχείριση και κοινή χρήση δεδομένων της επιχείρησης όπως επίσης το Lync Online για τη συνεργασία και τα meetings μεταξύ των ομάδων της επιχείρησης.


Το Office 365 Home Premium, που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν, απαιτεί τη χρήση ενός Microsoft λογαριασμού (πρώην Windows Live) ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί για τον εκάστοτε. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης της εγκατάστασης της 32-bit ή 64-bit έκδοσης του Office 2013 μέσω του πίνακα ελέγχου σε 5 υπολογιστές και σε διαφορετικές γλώσσες. Στη δοκιμαστική έκδοση Customer Preview οι διαθέσιμες γλώσσες, προς το παρόν, είναι τα αγγλικά και τα ισπανικά.

Η Microsoft αναφέρει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει την κλασική έκδοση του Office 2013 χωρίς συνδρομή, όπως ισχύει σήμερα με το Office 2010, ωστόσο οι χρήστες που θα αγοράσουν τη συγκεκριμένη έκδοση δε θα έχουν τη δυνατότητα απόκτησης των νέων χαρακτηριστικών που θα προστίθενται στο μέλλον όπως επίσης δε θα παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης και συγχρονισμού στο cloud μέσω του Skydrive.

Τέλος, οι αντίστοιχες εφαρμογές του Office θα είναι διαθέσιμες για τα Windows RT, Windows Phone, OS X, iOS, και Android στο σύντομο μέλλον.

Update: Office 2013 και Office 365, οι τιμές και οι διαθέσιμες εκδόσεις[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*