Μια γρήγορη ματιά στη “Νέα καρτέλα” του Chrome 15

Όπως θα παρατηρήσατε, όσοι από εσάς έχετε ήδη εγκαταστήσει την 15η έκδοση του Chrome, ανοίγοντας μια νέα καρτέλα, πατώντας το κουμπί +, εμφανίζονται πλέον δύο διαφορετικές ενότητες, διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα Πιο δημοφιλή (Most visited) sites που έχετε επισκεφθεί και τις Εφαρμογές (Apps) που έχετε εγκαταστήσει μέσω του Chrome Web Store.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι νέο μας φέρνει αυτή η έκδοση του Chrome.

Προφανώς, αν πατήσετε με το ποντίκι πάνω σε ένα από τα εικονίδια θα φορτωθεί αμέσως στην καρτέλα που βρίσκεστε. Για να πλοηγηθείτε ανάμεσα στις ενότητες πατήστε είτε στα βελάκια που εμφανίζονται στα δεξιά και αριστερά του παραθύρου είτε κάνοντας κλικ απευθείας στην ενότητα που θέλετε να μεταφερθείτε που βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Στο κάτω δεξί άκρο μπορείτε να δείτε και να ανοίξετε σελίδες που έχετε κλείσει πρόσφατα αφού πρώτα πατήσετε στην επιλογή Έκλεισαν πρόσφατα[/do](Recently closed).

Πατώντας διπλό κλικ στο όνομα κάθε ενότητας μπορείτε να την μετονομάσετε και να πληκτρολογήσετε το όνομα που επιθυμείτε.

Στην ενότητα Εφαρμογές[/do] (Apps) εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει μέσω του Chrome Web Store. Πατώντας δεξί κλικ σε μία από τις εφαρμογές μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που θα ανοίγει κάθε φορά που κάνετε κλικ πάνω στο εικονίδιο ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της, όταν είναι διαθέσιμες, πατώντας στις Επιλογές[/do] (Options).

Μπορείτε να οργανώσετε τα εικονίδια των εφαρμογών όπως εσείς θέλετε πολύ εύκολα, με ένα απλό drag-n-drop στο σημείο που θα αφήσετε το κουμπί του ποντικιού. Για να μετακινήσετε μια εφαμογή σε μια νέα ή διαφορετική ενότητα μετακινήστε το εικονίδιο σε μία από τις ενότητες που βρίσκονται στο κάτω μέρος ή προς τα δεξιά για να δημιουργήσετε ταυτόχρονα μια νέα ενότητα.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καταργήσετε/διαγράψετε μία ή και περισσότερες εφαρμογές από τον αγαπημένο σας browser πατώντας στην επιλογή Κατάργηση από το Chrome[/do] (Remove from Chrome). Ένας πιο γρήγορος τρόπος είναι να “σύρετε” το εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να καταργήσετε στην κάτω δεξιά γωνία του Chrome όπου θα εμφανιστεί η ανάλογη επιλογή κάθε φορά που μετακινείτε ένα εικονίδιο.

Φυσικά, εκτός από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες και τις εφαρμογές σας μπορείτε να καρφιτσώσετε τα αγαπημένα σας site από τους ήδη αποθηκευμένους σελιδοδείκτες (bookmarks) ή τις ανοιχτές καρτέλες, μεταφέροντας το εικονίδιο της εκάστοτε ιστοσελίδας σε μια από τις ενότητες. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμα μία λύση για γρήγορη πλοήγηση μεταξύ των αγαπημένων σας ιστοσελίδων.

Πώς σας φάνηκαν οι αλλαγές στη Νέα καρτέλα του ανανεωμένου Chrome 15;