Πώς να ανοίγετε τον Chrome αυτόματα σε λειτουργία Ανώνυμης περιήγησης (Incognito mode)

Αφού γνωρίζετε πλέον πώς να χρησιμοποιείτε την Ανώνυμη περιήγηση (Incognito mode) στον Google Chrome, ίσως αποφασίσατε ότι θέλετε να πλοηγείστε στο internet χρησιμοποιώντας συνεχώς αυτή τη λειτουργία. Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία να ανοίγετε κάθε φορά καινούριο παράθυρο, δεν θα ήταν πιο εύκολο και πρακτικό να ανοίγει ο Chrome σε λειτουργία Incognito κατευθείαν;

Οπότε, ας δούμε πώς μπορείτε να το πετύχετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Βρείτε το εικονίδιο του Chrome στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop) ή από οπουδήποτε αλλού ανοίγετε τον browser, πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

Καλό θα ήταν να δημιουργήσετε ένα καινούριο εικονίδιο συντόμευσης του Chrome, το οποίο να το ονομάσετε για παράδειγμα “Incognito”, ώστε να μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά αν θέλετε την κλασική ή την “ανώνυμη” συμπεριφορά του browser με βάση το εικονίδιο συντόμευσης.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Συντόμευση (Shortcut) και πεδίο της εγγραφής Προορισμός (Target) πληκτρολογήστε –incognito, αφού αφήσετε ένα κενό στο τέλος της διαδρομής (path). (πριν την λέξη incognito προηγούνται ένα κενό και 2 παύλες, σε περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε).

3. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

Πλέον θα είστε incognito κάθε φορά που ανοίγετε τον αγαπημένο σας browser.