Εκκίνηση του Firefox σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode)

Δείτε πώς να εκκινήσετε τον Mozilla Firefox σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode) για να εντοπίσετε προβλήματα που προκαλούνται από add-ons και επεκτάσεις.

Πολλές φορές τα εγκατεστημένα add-ons στον Firefox επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία του browser και προκαλούν προβλήματα κατά την περιήγηση σας σε ιστοσελίδες. Η Mozilla μας δίνει τη δυνατότητα να εκκινήσουμε τον Firefox σε ασφαλή λειτουργία που επαναφέρει ορισμένες ρυθμίσεις και απενεργοποιεί τα add-ons, έτσι ώστε να ανιχνεύσουμε και να εντοπίσουμε την πηγή του προβλήματος.

Σημείωση: Η ασφαλής λειτουργία του Firefox δεν έχει καμία σχέση με την ασφαλή λειτουργία των Windows.

Αν δε μπορείτε να εντοπίσετε τα προβλήματα με αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να επαναφέρετε τον Firefox σε κανονική λειτουργία χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που περιγράφονται για το Reset Firefox.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε 3 διαφορετικούς τρόπους για να εκκινήσετε τον Mozilla Firefox σε ασφαλή λειτουργία (safe mode).

Χρησιμοποιώντας το γραφικό περιβάλλον του Firefox

Σε ένα ανοικτό παράθυρο του Firefox, πατήστε στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές για να εμφανίσετε το μενού και έπειτα πατήστε στο κουμπί με το ερωτηματικό. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία (Restart with Add-ons Disabled), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Εκκίνηση του Firefox σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode)

Στο παράθυρο επιβεβαίωσης που θα εμφανιστεί, πατήστε στο κουμπί Επανεκκίνηση (Restart).

Εκκίνηση του Firefox σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode)

Αμέσως μετά, πατήστε στο κουμπί Εκκίνηση σε Ασφαλή λειτουργία (Start in Safe Mode) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Εκκίνηση του Firefox σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode)

Τέλος, το παράθυρο του Firefox ανοίγει σε ασφαλή λειτουργία με απενεργοποιημένα όλα τα add-ons και τις επεκτάσεις για να αναζητήσετε λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Shift

Μπορείτε να ανοίξετε τον Firefox σε ασφαλή λειτουργία από τις συντομεύσεις της επιφάνειας εργασίας, της Έναρξης, κλπ., κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift κατά το άνοιγμα. Το ίδιο μήνυμα που αναφέρθηκε προηγουμένως θα σας ζητά να επιβεβαιώσετε την εκκίνηση ασφαλούς λειτουργίας του Firefox.

Χρησιμοποιώντας την Εκτέλεση (Run)

Ανοίξτε την Εκτέλεση (Run) χρησιμοποιώντας το συνδυασμό των πλήκτρων των Windows και του R, πληκτρολογήστε την εντολή firefox –safe-mode και πατήστε Enter για να ανοίξετε τον Firefox σε ασφαλή λειτουργία.

Εκκίνηση του Firefox σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode)

Και πάλι, θα εμφανιστεί το ίδιο μήνυμα για την επιβεβαίωση εκκίνησης του Firefox σε ασφαλή λειτουργία.

Αυτό ήταν! Αν κάποιο από τα εγκατεστημένα add-ons στον Firefox προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία και την περιήγηση στον browser, η ασφαλής λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να λύσετε τέτοιου είδους προβλήματα.

Να σημειώσω ότι για να σταματήσετε την ασφαλή λειτουργία στον Firefox το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε όλα τα ανοικτά παράθυρα του browser. Έτσι, την επόμενη φορά ο Firefox θα εκκινήσει σε κανονική λειτουργία.

Σε περίπτωση που «κολλήσει» η ασφαλής λειτουργία και δεν επιστρέφει σε κανονική, τερματίστε όλες τις διεργασίες του Firefox χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών (Task Manager) ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*