Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε ο Firefox 20 με αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, ανάμεσα τους και ο νέος download manager αρκετά διαφορετικός σε σύγκριση με το παρελθόν. Στις προηγούμενες εκδόσεις του Firefox, o Download Manager άνοιγε αυτόματα σε ένα νέο παράθυρο κάθε φορά που κατεβάζατε αρχεία μέσω του browser, διαδικασία που δεν είχε αλλάξει για χρόνια και για ορισμένους ενδεχομένως να ήταν ενοχλητική.

Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Πλέον, ο Download Manager του Firefox 20 βρίσκεται ενσωματωμένος στην οριζόντια μπάρα επιλογών του browser με το αντίστοιχο εικονίδιο. Πατώντας στο εικονίδιο εμφανίζεται ένα pop-up παράθυρο με τις πιο πρόσφατες λήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, προβάλλοντας παράλληλα το συνολικό χρόνο που απομένει για την ολοκλήρωσή τους.

Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Για να δείτε την πλήρη λίστα, πατήστε στο κουμπί Εμφάνιση όλων των λήψεων (Show all downloads) ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + J.

Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να διακόψετε μία λήψη, να ανοίξετε τον φάκελο λήψεων, να αντιγράψετε το σύνδεσμο λήψης, να αναζητήσετε και να διαγράψετε όλες ή συγκεκριμένες λήψεις.

Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Για να ενεργοποιήσετε τον παλιό Download Manager του Firefox 20 όπως τον είχατε συνηθίσει στις προηγούμενες εκδόσεις του browser, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε μέσα από τις ρυθμίσεις για προχωρημένους.

Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Πληκτρολογήστε about:config στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox, αποδεχθείτε την προειδοποίηση ασφαλείας και έπειτα αναζητήστε την εγγραφή browser.download.useToolkitUI. Αλλάξτε την από Ψευδής (False) σε Αληθής (True) και θα ενεργοποιηθεί η παλαιότερη έκδοση του Download Manager.

[ via ]

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*