Αποθήκευση του ιστορικού περιήγησης των browsers σε αρχείο

Δείτε πώς αποθηκεύσετε και να εξάγετε το ιστορικό περιήγησης από Chrome, Firefox, Internet Explorer σε αρχείο πριν το διαγράψετε.

Στους browsers όπως τον Chrome, τον Firefox, τον Internet Explorer συνήθως διαγράφουμε ολόκληρο το ιστορικό περιήγησης κατά καιρούς, ή τουλάχιστον επιλεκτικά, για να κρατήσουμε μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Σας έχει τύχει όμως να χρειαστεί να αποθηκεύσετε το ιστορικό του browser σας σε ένα αρχείο για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μελλοντικά;

Σε μία τέτοια περίπτωση χρειάστηκε να βοηθήσω έναν αναγνώστη του Techster.gr τις προηγούμενες ημέρες. Όπως μου εξήγησε, είχε ξεκινήσει μία έρευνα στον υπολογιστή ενός φίλου του και ήθελε να αποθηκεύσει το ιστορικό των σελίδων που επισκέφθηκε ώστε να συνεχίσει την έρευνα στον δικό του υπολογιστή. Έτσι δε θα χρειαζόταν να ξεκινήσει πάλι από την αρχή και θα μπορούσε να διαγράψει το ιστορικό από τον ξένο υπολογιστή χωρίς να αφήσει ίχνη των περιηγήσεων του.

Δυστυχώς, οι browsers δεν έχουν τη δυνατότητα εξαγωγής (export) ή αποθήκευσης του ιστορικού περιήγησης σε αρχείο. Για το λόγο αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν εργαλείο Browsing History View από τη Nirsoft που θα μας βοηθήσει σε αυτήν ακριβώς την εργασία.

Αποθήκευση του ιστορικού περιήγησης των browsers σε αρχείο

Αρχικά, μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Browsing History View για να κατεβάσετε το εκτελέσιμο αρχείο στον υπολογιστή σας. Αφού το αποσυμπιέσετε θα χρειαστεί απλά να το τρέξετε, δε χρειάζεται εγκατάσταση καθώς είναι portable.

Όταν ανοίξετε το Browsing History View για πρώτη φορά θα σας ζητηθεί να ορίσετε ορισμένες βασικές ρυθμίσεις σχετικά με τα δεδομένα ιστορικού που θα έχετε στη διάθεση σας.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, θα χρειαστεί να ορίσετε το φίλτρο για το χρονοδιάγραμμα προβολής ιστορικού που μπορεί να είναι ώρες, ημέρες, ολόκληρο το ιστορικό ή ανάμεσα στο χρονικό διάστημα που επιθυμείτε. Ακριβώς από κάτω, επιλέξτε από ποιους browsers του υπολογιστή σας θα εξαχθεί το ιστορικό και τέλος, επιλέξτε από ποιους χρήστες των Windows θα φορτωθεί το ιστορικό των browsers που ορίσατε. Πατήστε ΟΚ για να συνεχίσετε.

Αποθήκευση του ιστορικού περιήγησης των browsers σε αρχείο

Tip: Το ίδιο παράθυρο ρυθμίσεων μπορείτε να το ανοίξετε ανά πάσα στιγμή πατώντας στην επιλογή Advanced Options του μενού Options ή απλά πατώντας το F9 από το πληκτρολόγιο.[/do]

Το Browsing History View εμφανίζει σε ξεχωριστές στήλες το URL κάθε συνδέσμου, τον τίτλο, την ημερομηνία επίσκεψης, τον αριθμό επισκέψεων, την ιστοσελίδα προέλευσης (αν υπάρχει), τον browser, το λογαριασμό χρήστη και το προφίλ του browser. Πατώντας στον τίτλο μιας στήλης μπορείτε να ταξινομήσετε το ιστορικό για ευκολότερη ανάγνωση και εύρεση αυτών που σας ενδιαφέρουν.

Αποθήκευση του ιστορικού περιήγησης των browsers σε αρχείο

Πατώντας δεξί κλικ σε μία εγγραφή του ιστορικού μπορείτε να δείτε τις ιδιότητες του, να ανοίξετε το σύνδεσμο στον browser ή να δημιουργήσετε μία αναφορά των επιλεγμένων ή όλων των συνδέσμων που υπάρχουν στο ιστορικό των browser σας.

Μπορείτε να εξάγετε (export) το ιστορικό και να το αποθηκεύσετε σε αρχεία τύπου text (.txt), .csv, .html και .xml. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε τους συνδέσμους που θέλετε να εξάγετε και πατήστε στην επιλογή Save selected του μενού File ή πατήστε Ctrl + S από το πληκτρολόγιο.

Αποθήκευση του ιστορικού περιήγησης των browsers σε αρχείο

Tip: Για να επιλέξετε όλο το ιστορικό πατήστε το συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl + A.[/do]

Έπειτα πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να έχει το αρχείο, επιλέξτε την τοποθεσία αποθήκευσης και τον τύπο που επιθυμείτε.

Αυτό ήταν! Κάπως έτσι μπορείτε να κρατήσετε το ιστορικό των browser σας ακόμη και χρειαστεί να το διαγράψετε για οποιοδήποτε λόγο, χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο Browsing History View από Nirsoft.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Καλησπέρα!Ποια επιλογή πατάω για να αποθηκεύσω ολόκληρο το ιστορικό;Ότι και να πατήσω, μου δίνει την επιλογή δυνατότητας αποθήκευσης των τελευταίων 10 ημερών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*