Πώς να απενεργοποιήσετε τις προβλέψεις στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome

Κάθε φορά που αρχίζετε να πληκτρολογείτε στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome θα έχετε παρατηρήσει ότι εμφανίζονται ορισμένες “προβλέψεις” αυτόματα για να σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε γρηγορότερα τη διεύθυνση ή την αναζήτηση που θέλετε να πραγματοποιήσετε.

Για παράδειγμα, αν αρχίσετε να πληκτρολογείτε τη λέξη athens θα εμφανιστούν από κάτω ως προτάσεις η σελίδα www.athensairways.com ή οι λέξεις athensbar και athens party σαν προτεινόμενες αναζήτησεις. Βέβαια, οι προτάσεις διαφέρουν για κάθε χρήστη.

Για μερικούς, η λειτουργία αυτή μπορεί να είναι ενοχλητική ή ακόμα και περιττή. Επίσης, έχοντας ενεργοποιημένη την “πρόβλεψη” προκύπτουν ορισμένα θέματα ιδιωτικότητας (privacy) των πληροφοριών που αποστέλλονται κατά τη χρήση της υπηρεσίας, τα οποία όμως θα δούμε αναλυτικότερα σε μελλοντικό άρθρο.

Για να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πατήστε στο κλειδί  που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέξτε Επιλογές (Options) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Μεταβείτε στην καρτέλα Σύνθετες Επιλογές (Under the Hood) και στην περιοχή Απόρρητο (Privacy) ξετικάρετε την επιλογή Χρήση υπηρεσίας πρόβλεψης για βοήθεια στη συμπλήρωση αναζητήσεων και διευθύνσεων URL που πληκτρολογείτε στη γραμμή διευθύνσεων (Use a prediction service to help complete searches and URLs typed in the address bar).

Λόγω του ότι στη γραμμή διευθύνσεων εμφανίζονται προτάσεις και από το Ιστορικό (History) που έχει καταγραφεί στον browser από προηγούμενες περιηγήσεις, ίσως θα ήταν καλύτερο να το διαγράψετε, σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εμφανίζονται περισσότερες προτάσεις κατά τη διάρκεια που πληκτρολογείτε.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*