Απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού στον Chrome

Η επιτάχυνση υλικού, ή hardware acceleration στα αγγλικά, μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του Chrome εφ’ όσον όμως υπάρχει και ένα ποιοτικό hardware να το υποστηρίξει, όπως μια κάρτα γραφικών ή μια κάρτα ήχου. Για ένα μεγάλο μέρος των χρηστών που χρησιμοποιούν onboard κάρτες τόσο σε laptop όσο και desktop υπολογιστές, η επιτάχυνση υλικού δεν αποφέρει τα ίδια αποτελέσματα.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και η αιτία για ορισμένα προβλήματα, στην προκειμένη περίπτωση για τον Google Chrome, όπως “κρασαρίσματα”, απόκρυψη μενού, κλπ.

Στο σημερινό άρθρο θα δείτε πώς να απενεργοποιήσετε την επιτάχυνση υλικού (hardware acceleration) στον Google Chrome για να λύσετε προβλήματα συμβατότητας και σταθερότητας του browser.

Απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού στον Chrome

Σε ένα ανοικτό παράθυρο του Chrome, πατήστε στο εικονίδιο του μενού με τις τρεις τελείες και έπειτα στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings).

Απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού στον Chrome

Στην καρτέλα των ρυθμίσεων, σκρολάρετε στο τέλος της σελίδας και πατήστε στην επιλογή Σύνθετες (Advanced) για να εμφανιστούν ακόμη περισσότερες ρυθμίσεις του Chrome.

Απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού στον Chrome

Στη συνέχεια, σκρολάρετε και πάλι στο τέλος της σελίδας των ρυθμίσεων και απενεργοποιήστε το διακόπτη Χρήση της επιτάχυνσης υλικού όταν είναι διαθέσιμη (Use hardware acceleration when available).

Απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού στον Chrome

Αυτό ήταν! Η επιτάχυνση υλικού έχει απενεργοποιηθεί, ωστόσο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα χρειαστεί να κλείσετε όλα τα παράθυρα του browser και να τον εκκινήσετε ξανά.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*