Απόκρυψη sidebar στον Adobe Reader

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ το Adobe Reader για το άνοιγμα και προβολή αρχείων PDF στον υπολογιστή μου. Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί, δωρεάν ή μη, εναλλακτικοί PDF readers για τα Windows ανάλογα με τις δυνατότητες που θέλει ο καθένας ξεχωριστά.

Αν και γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από τον Adobe Reader, υπάρχουν ορισμένα μικρά πραγματάκια που μου σπάνε τα νεύρα. Ευτυχώς διορθώνονται. Ένα από αυτά είναι η προβολή της πλευρικής στήλης (sidebar) κάθε φορά που ανοίγω ένα αρχείο PDF, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Απόκρυψη sidebar στον Adobe Reader

Δε χρησιμοποιώ την sidebar, γιατί πρέπει να την κλείνω κάθε φορά; ΟΚ, μικρό το κακό αλλά είπαμε ότι είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Στις προηγούμενες εκδόσεις του Adobe Reader έπρεπε να ζήσεις με αυτό. Ευτυχώς, στις τελευταίες εκδόσεις έχει προστεθεί μία ρύθμιση που σου επιτρέπει να αποκρύψεις την πλευρική στήλη, κατά κάποιο τρόπο. Αν με νιώθετε και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό το παραπανίσιο κλικ, δείτε πώς να αποκρύψετε τη sidebar στον Adobe Reader στα παρακάτω βήματα.

Απόκρυψη sidebar στον Adobe Reader

Αρχικά, ανοίξτε το μενού View, έπειτα το υπομενού Show/Hide και πατήστε στην επιλογή Tools Pane. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το συνδυασμό των πλήκτρων Shift + F4. Με αυτό τον τρόπο έχετε αποκρύψει τη sidebar, προσωρινά.

Απόκρυψη sidebar στον Adobe Reader

Για να την αποκρύψετε παντοτινά θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε μία ρύθμιση μέσα από τις ρυθμίσεις του Adobe Reader. Ανοίξτε το μενού Edit και πατήστε στην επιλογή Preferences.

Απόκρυψη sidebar στον Adobe Reader

Εδώ, στην ενότητα Documents, ενεργοποιήστε την επιλογή Remember current state of Tools Pane και πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την αλλαγή σας.

Απόκρυψη sidebar στον Adobe Reader

Αυτό ήταν!

Πλέον, κάθε φορά που θα ανοίγετε τον Adobe Reader στον υπολογιστή σας, η πλευρική στήλη εργαλείων (sidebar) δε θα εμφανίζεται πια αυτόματα, παρά μόνο όταν το θελήσετε.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*