Ρυθμίσεις ενημερώσεων στον Adobe Reader

Μία από τις πιο δημοφιλής εφαρμογές ανάγνωσης αρχείων .pdf σε έναν υπολογιστή είναι ο Adobe Reader που διατίθεται δωρεάν σε όλους μέσα από την ιστοσελίδα της Adobe. Μιας και η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί πόλο έλξης για άτομα με ‘όχι και τόσο’ αγνές προθέσεις, θα έχετε παρατηρήσει ότι νέες ενημερώσεις είναι διαθέσιμες ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό να διορθώσουν οποιαδήποτε κενά ασφαλείας βρεθούν από τους τεχνικούς της εταιρείας.

Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ρυθμίσεις ενημερώσεων του Adobe Reader ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε συνεχώς εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση στον υπολογιστή σας.

Αφού ανοίξετε τον Adobe Reader πατήστε στο μενού Επεξεργασία (Edit) και επιλέξτε Προτιμήσεις (Preferences) από το μενού που θα εμφανιστεί. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + K.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων μεταφερθείτε στην κατηγορία Updater, επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές και πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων (Automatically install updates)
Αυτόματη λήψη ενημερώσεων με δυνατότητα επιλογής του χρόνου εγκατάσταση από το χρήστη (Automatically download updates but let me choose when to install them)
Να μην γίνεται αυτόματη λήψη ή εγκατάσταση ενημερώσεων (Do not download or install updates automatically)

Επιλέξτε την πρώτη επιλογή αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε ξανά με τη διαδικασία εγκατάστασης των ενημερώσεων ή τη δεύτερη επιλογή σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε εσείς πότε να πραγματοποιήσετε τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Διαφορετικά, αν επιλέξετε την χειροκίνητη ενημέρωση του Adobe Reader, μπορείτε να κάνετε έλεγχο για νέες ενημερώσεις, που πιθανόν να είναι διαθέσιμες, πατώντας στο μενού Βοήθεια (Help) και έπειτα στην επιλογή Έλεγχος για νέες ενημερώσεις (Check for Updates).

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*