LinkedIn: Όλες οι ρυθμίσεις απορρήτου που πρέπει να γνωρίζεις

Το LinkedIn, όπως οι περισσότεροι ήδη θα γνωρίζετε, είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, σε άτομα που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας ή ένα τρόπο να διευρύνουν τον κύκλο των επαφών τους στον εργασιακό τους περίγυρο. Επίσης, αρκετοί χρησιμοποιούν το LinkedIn ως μέσο για την προβολή ενός online βιογραφικού της εργασιακής τους πορείας παρουσιάζοντας, εκτός των άλλων, τις σπουδές, τις δεξιότητες και το αντικείμενο εργασίας τους.

Όπως συμβαίνει σε κάθε κοινωνικό δίκτυο, έτσι και στο LinkedIn, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, που οικειοθελώς προσθέτουν, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για όλους και είναι απαραίτητη η σωστή διαχείριση τους τόσο από το δίκτυο όσο και από εμάς τους ίδιους.

Στο συγκεκριμένο άρθρο δείτε πώς να φέρετε στα μέτρα σας όλες τις διαθέσιμες ρυθμίσεις απορρήτου για το λογαριασμό σας, τις οποίες θα βρείτε στις καρτέλες Profile, Group, Companies & Applications και Account των ρυθμίσεων (settings).

Αρχικά, μπείτε στη σελίδα των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, αφού συνδεθείτε, σέρνοντας το δείκτη του ποντικιού στο όνομά σας πάνω δεξιά και πατώντας στην επιλογή Settings από το μενού που θα εμφανιστεί.

Profile

Κάντε κλικ στην επιλογή Turn on/off your activity broadcasts για να αποκρύψετε τις ενημερώσεις που εμφανίζονται στις επαφές σας κάθε φορά που πραγματοποιείτε αλλαγές στο προφίλ σας, ακολουθείτε εταιρείες ή δημοσιεύετε τις συστάσεις σας.

Ακριβώς από κάτω, στην επιλογή Select who can see your activity feed, μπορείτε να επιλέξετε ποια άτομα θα μπορούν να βλέπουν τις διάφορες ενέργειες που πραγματοποιείτε στο LinkedIn. Επιλέξτε Only you για να αποκρύψετε όλες τις ενέργειες από όλους.

Κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σας, αντίστοιχα όπως όταν εσείς βλέπετε τα προφίλ άλλων ατόμων, το LinkedIn φροντίζει να σας ενημερώσει για την ταυτότητα αυτών των ατόμων. Ωστόσο, μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση ή την απόκρυψη των στοιχείων σας (όνομα και headline) από αυτού του είδους τα στατιστικά, πατώντας στην επιλογή Select what other see when you‘ve viewed their profile.

Επιλέξτε ποια άτομα θα μπορούν να βλέπουν τις επαφές (connections) σας πατώντας στην επιλογή Select who can see your connections. Αν θέλετε να τις αποκρύψετε από όλους, επιλέξτε Only you από το μενού.

Αν και η φωτογραφία του προφίλ σας δίνει μια πρώτη εντύπωση για το άτομο σας, παρ’ όλα αυτά μπορείτε να επιλέξετε την ορατότητα της προς τον υπόλοιπο κόσμο πατώντας στην επιλογή Change your profile photo & visibility. Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε επιλέξτε εμφάνιση της φωτογραφίας σας ανάμεσα στις επαφές σας (My Connections), το δίκτυο σας (My Network) ή σε όλους (Everyone).

Τέλος, πατήστε στην επιλογή Show/hide “Viewers of this profile also viewed” box για να επιλέξετε αν θα εμφανίζεται το ανάλογο πλαίσιο στο προφίλ σας.

Σε κάθε μία από τις παραπάνω ρυθμίσεις απορρήτου μη ξεχνάτε να αποθηκεύετε τις αλλαγές σας πατώντας στο κουμπί Save settings.

Groups, Companies & Applications

Απενεργοποιήστε το διαμερισμό των προσωπικών σας δεδομένων με τρίτους (π.χ. εφαρμογές) ξετικάρωντας την επιλογή Yes, share my data with third party applications της κατηγορίας Turn on/off data sharing with 3rd party applications.

Επίσης, ακριβώς από κάτω, στην κατηγορία Manage settings for LinkedIn plugins on third-party sites μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στο LinkedIn να κάνει tracking τις επισκέψεις σας σε διάφορα sites που χρησιμοποιούν plugins του.

Account

Αν δεν επιθυμείτε να εμφανίζεται το όνομα και η φωτογραφία σας για διαφημιστικούς σκοπούς σε κοινωνικά δίκτυα από το LinkedIn, απενεργοποιήστε αυτή τη δυνατότητα στην κατηγορία Manage Advertising Preferences. Επίσης, το LinkedIn μαζί με τους “συνεργάτες” του φροντίζει να σας εμφανίζει στοχευμένες διαφημίσεις που ταιριάζουν στο δικό σας προφίλ, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει. Από το ίδιο σημείο μπορείτε να απενεργοποιήστε αυτή τη δυνατότητα.

Όπως είδατε οι ρυθμίσεις απορρήτου στο LinkedIn είναι μία αρκετά ξεκάθαρη διαδικασία χωρίς κρυφά σημεία. Ωστόσο, καθώς προστίθενται νέα χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου, καλό θα ήταν να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για νέες αλλαγές σε θέματα που αφορούν τα προσωπικά σας δεδομένα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*