Πώς να συνδεθείτε και να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα πολλούς Google λογαριασμούς

Αρκετοί από εσάς έχετε τουλάχιστον ένα Google λογαριασμό που χρησιμοποιείτε συνήθως για το Gmail αλλά και άλλες υπηρεσίες που προσφέρει η Google. Σε περιπτώσεις, όμως, που κάποιος διαθέτει περισσότερους από ένα λογαριασμούς (π.χ. ένα λογαριασμό για προσωπικά θέματα, ένα για τη “δουλειά”, κτλ.) η διαχείριση τους μέσα από τον ίδιο browser καταντάει κουραστική και μειώνει την παραγωγικότητα, λόγω του ότι κάθε φορά χρειάζεται να αποσυνδεθεί και να συνδεθεί ξανά στον εκάστοτε λογαριασμό που θέλει να χρησιμοποιήσει.

Η λύση σε αυτό το “πρόβλημα” έρχεται από την ίδια την Google, ενεργοποιώντας απλώς τη λειτουργία ταυτόχρονης χρήσης πολλών λογαριασμών (Multiple Sign-in) για το λογαριασμό σας ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε ταυτόχρονα στον ίδιο browser σε όλους (έως 10) τους Google λογαριασμούς σας.

Η ταυτόχρονη χρήση πολλών λογαριασμών είναι διαθέσιμη για τις εξής υπηρεσίες: Gmail, Calendar, Google+. Docs (μόνο για χρήστες Google Apps). Reader, Alerts, Finance, iGoogle, Code, Maps, Profiles, News, Sites, Web Search, Voice, Groups και Google Moderator.[/do]

Πριν ξεκινήσετε την ενεργοποίηση της λειτουργίας να σημειώσουμε ότι:

 • Ο πρώτος λογαριασμός που θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε, κατά τη διάρκεια του ταυτόχρονης χρήσης, χαρακτηρίζεται ως προεπιλεγμένος (Default account).
 • Αν επισκεφθείτε υπηρεσίες της Google που δεν υποστηρίζουν τη ταυτόχρονη χρήση πολλών λογαριασμών τότε θα συνδεθείτε αυτόματα στον προεπιλεγμένο λογαριασμό σας.
 • Αν αποσυνδεθείτε από ένα λογαριασμό σας ενώ είστε ήδη συνδεδεμένοι με άλλους λογαριασμούς, τότε θα αποσυνδεθείτε από όλους τους λογαριασμούς σας αυτόματα.
 • Αν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες εκτός σύνδεσης, όπως Gmail, Calendar και Docs, φροντίστε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας αφού θα απενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία.

Ενεργοποίηση ταυτόχρονης σύνδεσης σε ένα λογαριασμό

Μεταβείτε στη διεύθυνση ρυθμίσεων της ταυτόχρονης σύνδεσης (www.google.com/accounts/MultipleSessions) και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Επιλέξτε την επιλογή Ενεργό[/do] (On) για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ταυτόχρονης σύνδεσης, δηλαδή τη χρήση πολλών λογαριασμών Google στον ίδιο browser, και τικάρετε τις 3 επιλογές που είναι διαθέσιμες.

Πατήστε Αποθήκευση[/do] (Save changes) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Επίσης, καλό θα ήταν να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων.

Αν θέλετε να ελέγξετε αν είναι ενεργοποιημένη ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ταυτόχρονης σύνδεσης για ένα λογαριασμό σας επισκεφθείτε ξανά την ίδια σελίδα ρυθμίσεων.

Ενεργοποίηση ταυτόχρονης σύνδεσης σε περισσότερους λογαριασμούς

Συνδεθείτε σε μια υπηρεσία του λογαριασμού σας (Gmail, Calendar, Google+, κτλ.) για την οποία έχετε ήδη ενεργοποιήσει την ταυτόχρονη σύνδεση.

Κάντε κλικ στο όνομα/e-mail που εμφανίζεται πάνω δεξιά και πατήστε στην επιλογή Αλλαγή λογαριασμού[/do] (Switch account) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Έπειτα επιλέξτε Σύνδεση σε άλλο λογαριασμό[/do] (Sign in to another account) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Αμέσως θα ανοίξει μία νέα καρτέλα/παράθυρο μέσα από την οποία μπορείτε να συνδεθείτε σε διαφορετικό λογαριασμό πληκτρολογώντας το e-mail και το password και πατώντας Σύνδεση[/do] (Sign in).

Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα τους λογαριασμούς σας. Για να συνδεθείτε ή να μεταφερθείτε σε ένα άλλο λογαριασμό, πατήστε στο όνομα/e-mail πάνω δεξιά και επιλέξτε από το μενού την ενέργεια σας.

Εναλλακτικές λύσεις ταυτόχρονης σύνδεσης πολλών λογαριασμών

Αν παρ’ όλα αυτά επιθυμείτε να συνδεθείτε σε διαφορετικούς Google λογαριασμούς ταυτόχρονα και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ταυτόχρονης σύνδεσης, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όπως:

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

7 Comments

 1. Γειά σας,

  Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι;
  Χρησιμοποιώ αυτήν την λειτουργία εδώ και πολύ καιρό και θα ήθελα να αλλάξω τον λογαριασμό που εμφανίζεται ως (defaul account) προεπιλεγμένο στον δεύτερο λογαριασμό μου.Ξέρετε πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό;

  • Ο προεπιλεγμένος (default) λογαριασμός είναι αυτός που κάνεις login την πρώτη φορά και έπειτα προσθέτεις τους υπόλοιπους. Οπότε για να αλλάξεις τον default θα πρέπει να κάνεις logout από όλους τους λογαριασμούς και να κάνεις τη διαδικασία από την αρχή κάνοντας σύνδεση πρώτα με το λογαριασμό που θέλεις να είναι ο προεπιλεγμένος.

 2. Ερώτηση…πώς γίνεται σ ένα τηλεφωνο με δυο λογαριασμούς Google να δείχνει στο ιστορικό δραστηριότητα βαιμπερ ενώ το βαιμπερ να φαίνεται χωρίς χρήση για πολλές ώρες…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*