Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο LinkedIn

Δείτε ποιοι βλέπουν το προφίλ σας στο LinkedIn και επιλέξτε αν θα εμφανίζεται το όνομά σας όταν επισκέπτεστε τα προφίλ άλλων ατόμων.

Όπως πολύ πιθανόν να γνωρίζετε, το LinkedIn είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες προσφέροντας τη δυνατότητα διεύρυνσης των επαγγελματικών επαφών του τομέα εργασίας σας. Αν βρίσκεστε σε περίοδο αναζήτησης εργασίας θεωρώ βασικό ότι θα πρέπει να έχετε ένα πλήρως ενημερωμένο προφίλ με τα εργασιακά σας προσόντα.

Στο LinkedIn υπάρχει η ενότητα «Who’s viewed your profile», δηλαδή η δυνατότητα να ελέγξετε ποιοι έχουν δει το προφίλ σας. Η συγκεκριμένη δυνατότητα λειτουργεί αμφίδρομα, δηλαδή αν μπορείτε να δείτε ποιος «τσεκάρει» το προφίλ σας τότε αυτόματα και οι άλλοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τα προφίλ που έχετε δει και εσείς. Δίκαιο, σωστά;

Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο LinkedIn

Χρήσιμο tip: Μπορείτε να δείτε από πού βρήκαν το προφίλ σας, όπως από την εφαρμογή LinkedIn, από την κεντρική σελίδα, τις κοινές επαφές ή των ατόμων με παρόμοιο εργασιακό προφίλ, παρατηρώντας λίγο πιο προσεκτικά στις λεπτομέρειες που σας εμφανίζονται.

Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο LinkedIn

Αν δε θέλετε να ενημερώνονται τα άτομα που ελέγχετε ότι έχετε δει το προφίλ τους μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Βέβαια, αυτό σημαίνει αντίστοιχα ότι και εσείς δε θα μπορείτε να μάθετε ποιος έχει δει το προφίλ σας.

Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο LinkedIn

Αφού συνδεθείτε στον LinkedIn λογαριασμό σας, μεταφέρετε το ποντίκι στην εικόνα του προφίλ σας (πάνω δεξιά) και έπειτα πατήστε στην επιλογή Manage της ενότητας Privacy and Settings.

Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο LinkedIn

Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Select what other see when you ’ve viewed their profile που θα βρείτε στην καρτέλα Profile.

Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο LinkedIn

Στο νέο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε μία από τις τρεις επιλογές και πατήστε στο κουμπί Save changes για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Ποιος βλέπει το προφίλ σας στο LinkedIn

  • Your name and headline (Recommended)
    Το όνομα σας και η κύρια εργασία που επιλέξατε θα εμφανίζεται στις ειδοποιήσεις των προφίλ που επισκέπτεστε. Με τον ίδιο τρόπο, θα εμφανίζονται τα ονόματα των ατόμων που επισκέπτονται το δικό σας προφίλ, εφ’ όσον φυσικά έχουν ενεργοποιημένη τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
  • Anonymous profile characteristics such as industry and title
    Δε θα εμφανίζονται τα προσωπικά σας στοιχεία παρά μόνο η ένδειξη του εργασιακού τομέα στον οποίο ανήκετε, στη δική μου περίπτωση εμφανίζεται ως Information Technology and Services. Ενεργοποιώντας την επιλογή θα διαγραφεί αυτόματα το ιστορικό των προηγούμενων επισκέψεων στο προφίλ σας.
  • You will be totally anonymous
    Τέλος, μπορείτε να πλοηγήστε ανώνυμα στο LinkedIn ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή και έτσι ούτε εσείς ούτε οι υπόλοιποι θα μπορούν να δουν ποιος επισκέπτεται το προφίλ σας και ποια προφίλ έχετε επισκεφθεί εσείς, αντίστοιχα.

Το τι θα επιλέξετε είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση. Προσωπικά, επέλεξα να εμφανίζεται το όνομα μου όταν επισκέπτομαι κάποιο προφίλ που μου κίνησε το ενδιαφέρον έτσι ώστε να έχω μια –μικρή- εικόνα των ατόμων που επισκέπτονται και το δικό μου προφίλ στο LinkedIn.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Kalispera. Tha ithela na mathw ti sumbainei sthn periptwsh ths anwnumhs perihghshs. O xrhsths tou linked in enhmerwnetai kanonika an kapoios checkarei to profil tou enw brisketai se katastash anwnumhs perihghshs?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*