Πώς να αλλάξετε τη θέση εμφάνισης των καρτελών στον Firefox [FF Tweaks]

Αν χρησιμοποιείτε τον Firefox για τις περιηγήσεις σας στο internet ίσως να έχετε προσέξει μια λεπτομέρεια. Όταν το παράθυρο του browser είναι μεγιστοποιημένo (maximized) οι καρτέλες που έχετε ανοιχτές βρίσκονται δίπλα από το πορτοκαλί κουμπί του Firefox, ενώ όταν το παράθυρο είναι “κανονικό” (restored) οι καρτέλες βρίσκονται κάτω από το κουμπί, όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες.

Μεγιστοποιημένο παράθυρο

Κανονικό παράθυρο

Αν είσαστε έστω και λίγο περίεργοι, όπως εγώ, ίσως να θέλετε να επεμβείτε σε αυτή την εναλλαγή, ώστε οι καρτέλες να εμφανίζονται πάντα κάτω από το κουμπί του Firefox, ακόμα και όταν το παράθυρο είναι μεγιστοποιημένο. Αν όχι, κανένα πρόβλημα.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αλλάξετε αυτή την ιδιότητα των καρτελών του Firefox.

Αφού ανοίξετε τον Firefox, πληκτρολογήστε about:config στη μπάρα διευθύνσεων και πατήστε Enter.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα, όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα. Μην ανησυχείτε, πατήστε στο κουμπί Θα προσέχω, Το υπόσχομαι (I’ll be careful, I promised) για να συνεχίσετε.

Έπειτα, πληκτρολογήστε browser.tabs.drawInTitlebar στο πεδίο Φίλτρο (Filter) και πατήστε Enter. Όπως θα δείτε, η αρχική Τιμή (Value) είναι true. Πατήστε διπλό κλικ ή δεξί κλικ και επιλέξτε Toggle για να αλλάξετε την Τιμή (Value) σε false.

Αυτό ήταν!

Αν επιθυμείτε την ανάποδη λειτουργία από αυτή που περιγράψαμε, δηλαδή να εμφανίζονται οι καρτέλες πάντα δίπλα από το πορτοκαλί κουμπί του Firefox, μπορείτε να προσθέσετε το add-on Tabs Always In Titlebar, με μόνη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία να αποκρύψετε την Εργαλειοθήκη Μενού (Menu Bar).

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*