Πως να καθαρίσετε το Ιστορικό, τα Cookies και την Cache στον Google Chrome

Update: Δείτε εδώ τον ανανεωμένο οδηγό εκκαθάρισης δεδομένων στον Google Chrome.

1. Πατήστε στο “κλειδί” (wrench) που βρίσκεται στα δεξιά της μπάρας διευθύνσεων (address bar), μεταφερθείτε στην επιλογή Εργαλεία (Tools) και επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl Shift Del για να μεταβείτε απευθείας στην ίδια τοποθεσία.

Επίσης, αν είσαστε ήδη στις Επιλογές (Settings) η Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης βρίσκεται στην καρτέλα Σύνθετες επιλογές (Advanved).

Ή ακόμα πιο απλά, αν διαβάζετε αυτό το άρθρο στον Google Chrome μπορείτε να μεταβείτε αμέσως πατώντας αυτό το link: chrome://settings/clearBrowserData

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να δείτε τις επιλογές που σας δίνονται, όπως η διαγραφή του Ιστορικού περιήγησης, της προσωρινής μνήμης Cache, των Cookies, των κωδικών πρόσβασης, κτλ. Επιλέξτε αυτά που σας ενδιαφέρουν τικάρωντας αριστερά από κάθε επιλογή.

3. Αφού επιλέξατε τι θέλετε να “καθαρίσετε” στον Chrome, στη συνέχεια καλείστε να επιλέξετε το χρονικό διάστημα της διαγραφής, που κυμαίνεται από την προηγούμενη ώρα έως και όλα (η αρχή του χρόνου).

4. Ο Google Chrome είναι ο μοναδικός, προς το παρόν, που σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις αποθήκευσης του Adobe Flash Player. Πατώντας στο link σας μεταφέρει στην σελίδα της Adobe όπου μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις που επιθυμείτε.

5. Τέλος, έχοντας πραγματοποιήσει όλες σας τις επιλογές πατήστε στο κουμπί Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης.

Αυτό ήταν!

Οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόστηκαν στην έκδοση 11 του Google Chrome. Ενδέχεται να υπάρχουν μικρές αλλαγές σε επόμενες εκδόσεις.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*