Πώς να μεταφράσετε τα μηνύματα σας σε πραγματικό χρόνο στο Google Talk

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό που πρωτοσυναντήσαμε στο Google Wave είναι η δυνατότητα μετάφρασης των μηνυμάτων που πληκτρολογούμε σε οποιαδήποτε γλώσσα μέσω του Google Translate. Η δυνατότητα αυτή ενσωματώθηκε πλέον και στο GTalk, τον Instant Messenger της Google, χρησιμοποιώντας translations bots, δηλαδή αυτόματες μηχανές που αναλαμβάνουν να μεταφράσουν τα μηνύματα που στέλνουμε και δεχόμαστε σε πραγματικό χρόνο.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την δυνατότητα θα πρέπει να προσθέσετε στην λίστα των φίλων σας το κατάλληλο bot για να ενεργοποιηθεί η εκάστοτε μετάφραση. Το όνομα του bot θα πρέπει να έχει την εξής μορφή: [από γλώσσα]2[σε γλώσσα]@bot.talk.google.com χρησιμοποιώντας τα δύο πρώτα αρχικά την κάθε γλώσσας.

Για παράδειγμα, για να μεταφράσετε από τα Ελληνικά στα Αγγλικά το bot θα είναι το [email protected], όπου el σημαίνει Ελληνικά και en Αγγλικά.

Οπότε, για να μεταφράσετε την λέξη “Καλημέρα” στα Αγγλικά θα χρειαστεί αρχικά να προσθέσετε το bot [email protected] το οποίο περιγράψαμε προηγουμένως και αφού του στείλουμε το μήνυμα “Καλημέρα” θα μας απαντήσει “Good morning”.

Αν θέλετε real-time μετάφραση την ώρα που μιλάτε με ένα φίλο σας αρκεί να καλέσετε το κατάλληλο bot σε group chat.

Μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα translation bots στην παρακάτω εικόνα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες μέσα από τις σελίδες υποστήριξης του Google Talk.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*