Πώς να εμφανίσετε τα Administrative Tools στην Έναρξη των Windows 8

Η έκδοση Consumer Preview των Windows 8 είναι διαθέσιμη για όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό των beta testers είναι άτομα που θέλουν να εξετάσουν σε βάθος τις νέες λειτουργίες σε θέματα ασφάλειας, ταχύτητας, σταθερότητας, κλπ., οπότε θα χρειαστούν αρκετά από τα ήδη διαθέσιμα εργαλεία διαχείρισης ή αλλιώς Administrative Tools.

Αν δε θέλετε να ψάχνετε για τα συγκεκριμένα εργαλεία κάθε φορά που σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε μπορείτε να τα εμφανίσετε στη νέα οθόνη της Έναρξης (Start) με μια πολύ απλή διαδικασία, που θα δείτε παρακάτω.

Μεταφερθείτε, αρχικά, στην Έναρξη (Start) των Windows 8 και έπειτα πατήστε στο εικονίδιο Settings των Charms που θα εμφανιστούν σέρνοντας το δείκτη του ποντικιού στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Στη συνέχεια πατήστε στην επιλογή Settings στο πάνω μέρος της μπάρας.

Στο νέο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα Administrative Tools κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη επιλογή, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Πλέον, όλα τα εργαλεία που πιθανόν να χρειαστείτε εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη της Έναρξης (Start) των Windows 8.

Αυτό ήταν!

Φυσικά, μπορείτε να κρατήστε μόνο αυτά που σας ενδιαφέρουν, ξεκαρφιτσώνοντας (unpin) τα υπόλοιπα.

Αν στο μέλλον θέλετε να αποκρύψετε τα εργαλεία διαχείρισης από την Έναρξη, ακολουθήστε τα ίδια βήματα απενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή.

Σημείωση: Ο συγκεκριμένος οδηγός δημοσιεύτηκε για τη δοκιμαστική έκδοση Consumer Preview των Windows 8. Ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στην τελική έκδοση του λειτουργικού.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*