Νέο μενού επιλογών στη θέση της Έναρξης των Windows 8

Η απουσία του μενού Έναρξη (Start) από την επιφάνεια εργασίας των Windows 8 έφερε αρκετές αλλαγές στον τρόπο που θα χρησιμοποιείτε το νέο λειτουργικό, από εδώ και στο εξής. Πλέον, στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης εμφανίζεται μια μικρογραφία της Metro εμφάνισης της Έναρξης (Start), στην οποία αφού κάνετε κλικ σας εναλλάσσει μεταξύ της κλασικής επιφάνειας εργασίας των Windows και της νέας εμφάνισης της Έναρξης.

Ωστόσο, στο ίδιο σημείο θα βρείτε ένα, όχι και τόσο εμφανές, νέο χαρακτηριστικό. Πατώντας δεξί κλικ όταν εμφανιστεί η μικρογραφία θα εμφανιστεί ένα νέο μενού το οποίο περιέχει συνδέσμους σε αρκετές από τις βασικές ρυθμίσεις των Windows, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα. Κάνοντας κλικ σε μία από τις διαθέσιμες επιλογές θα ανοίξει και το ανάλογο παράθυρο.

Επίσης, μπορείτε να ανοίξετε το ίδιο μενού χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και του Χ από το πληκτρολόγιο.

Όπως θα δείτε, μπορείτε να πλοηγηθείτε αμέσως σε ρυθμίσεις και εργαλεία των Windows 8, που χρησιμοποιούνται κυρίως από προχωρημένους χρήστες, καθώς και ορισμένες επιλογές που υπήρχαν σε προηγούμενες εκδόσεις της Έναρξης.

Σημείωση: Ο συγκεκριμένος οδηγός δημοσιεύτηκε για τη δοκιμαστική έκδοση Consumer Preview των Windows 8. Ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στην τελική έκδοση του λειτουργικού.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*