Πώς να βρείτε πανομοιότυπες εκδόσεις των φωτογραφιών σας μέσω του Google Images

Βρήκατε μια φωτογραφία στον υπολογιστή σας ή στο internet και θέλετε να βρείτε παρόμοιες φωτογραφίες για να εμπλουτίσετε το άλμπουμ σας; Πλέον, είναι παιχνιδάκι χάρη στο νέο χαρακτηριστικό που είναι διαθέσιμο εδώ και λίγο καιρό από την υπηρεσία Google Images η οποία έχει εξελιχθεί και μπορεί να πραγματοποιεί αναζητήσεις παρόμοιων φωτογραφιών με βάση τα χρώματα, το σχήμα και το όνομα της εικόνας.

Αν και το νέο αυτό χαρακτηριστικό δεν είναι πάντα ακριβές σε όλες τις αναζητήσεις, λειτουργεί σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Δείτε πώς μπορείτε να το δοκιμάσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Μπείτε στην διεύθυνση images.google.gr και πατήστε στο εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής της αναζήτησης.

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία από τον υπολογιστή σας πατώντας το κουμπί Μεταφόρτωση εικόνας (Choose) File ή κάνοντας drag-n-drop απευθείας στο συγκεκριμένο πεδίο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να να επικολλήσετε το url της φωτογραφίας που βρίσκεται ήδη στο internet.

3. Εκτελέστε την αναζήτηση πατώντας το κουμπί με τον μεγεθυντικό φακό και δείτε όλες τις παρόμοιες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην επιλογή Οπτικά πανομοιότυπες εικόνες (Visually similar images).

Αρκετά καλό έτσι;

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*