Πώς να πλοηγηθείτε στα βίντεο του YouΤube με το πληκτρολόγιο σας

Το ξέρατε ότι μπορείτε να πλοηγηθείτε στα βίντεο του YouΤube με το πληκτρολόγιο σας; Ε, λοιπόν ναι! Κάντε τη ζωή σας ευκολότερη χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο σας για να αυξομειώσετε την ένταση ήχου, να πάτε μπρος-πίσω το βίντεο κτλ. 

Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Καταρχήν, θα πρέπει να είναι “επιλεγμένο” το βίντεο για να λειτουργήσουν οι λειτουργίες του πληκτρολογίου. Κάντε, δηλαδή ένα κλικ πάνω στο περιοχή του βίντεο.

Για να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα πάνω και κάτω και για να προχωρήσετε το βίντεο μπρος ή πίσω χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα 0 έως 9 (όχι στο num pad) για να μεταβείτε σε συγκεκριμένα σημεία του βίντεο. Δηλαδή, πατώντας το 1 μεταφέρεστε αμέσως στο 10% του βίντεο, πατώντας το 2 μεταφέρεστε στο 20%, κτλ. Ακόμα και αν έχει τελειώσει η αναπαραγωγή του βίντεο μπορείτε πατώντας το 0 να μεταφερθείτε στην αρχή του βίντεο και με το 9 λίγο πριν το τέλος.

Επίσης, πατώντας το πλήκτρο Tab θα παρατηρήσετε ένα κίτρινο κουτάκι που επισημαίνει κάθε λειτουργία που μπορείτε να κοντρολάρετε με το πληκτρολόγιο.

Τέλος, πατώντας το Spacebar μπορείτε να σταματήσετε/ξεκινήσετε την αναπαραγωγή.

Ένα μειονέκτημα είναι ότι όλα τα παραπάνω δεν λειτουργούν όταν βλέπετε το βίντεο σε full-screen.

Δοκιμάστε το!

pics

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*