Πώς να χρησιμοποιήσετε την Ασφαλή κατάργηση συσκευών για να μην χάνετε δεδομένα

Κάθε φορά που συνδέετε μια usb συσκευή, είτε είναι εξωτερικός σκληρός, usb flash drive, memory card, κτλ, θα έχετε παρατηρήσει ότι εμφανίζεται ένα εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών, με το όνομα Ασφαλής κατάργηση συσκευών υλικού και εξαγωγή αποθηκευτικών μέσων (Safely Remove Hardware).

Αρκετοί από εσάς, έχετε την συνήθεια να μην δίνετε σημασία στην ύπαρξή του. Αν αποσυνδέσετε μια συσκευή χωρίς την Ασφαλή κατάργηση υπάρχει πιθανότητα να καταλήξετε με κατεστραμμένα αρχεία που δεν θα μπορούν να διαβαστούν από τον υπολογιστή. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση μεταξύ της συσκευής και των Windows στο προσκήνιο, δεν σημαίνει όμως ότι μια εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύει δεδομένα την στιγμή που αποσυνδέετε τον δίσκο.

Για τον λόγο αυτό, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε την ασφαλή κατάργηση των συσκευών που θέλετε να αποσυνδέσετε από τον υπολογιστή σας και όπως θα δείτε δεν χρειάζεται παραπάνω από δύο κλικ του ποντικιού.

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο θα δείτε την λίστα με όλες τις συσκευές που έχετε ήδη συνδέσει στον υπολογιστή σας και μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια.

Πατήστε πάνω στην συσκευή που επιθυμείτε να αποσυνδέσετε και τα Windows θα σας ενημερώσουν αμέσως ότι μπορείτε πλέον να αποσυνδέσετε την συσκευή από τον υπολογιστή σας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το εικονίδιο στην Γραμμή Εργασιών ή δεν είστε σίγουροι για το όνομα του δίσκου στη λίστα που εμφανίζεται, υπάρχει εναλλακτική λύση. Ανοίξτε τον Υπολογιστή (Computer) πατώντας διπλό κλικ, βρείτε τον δίσκο/συσκευή που θέλετε να αφαιρέσετε, πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Εξαγωγή (Eject).

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*