Τι να κάνετε όταν αργεί να ανοίξει ο φάκελος Λήψεις (Downloads)

Αχ, αυτός ο φάκελος. Με πόση ευκολία θα μπορούσα να πω “Δείξε μου τις λήψεις σου να σου πω ποιος είσαι”.

Στο 90% των υπολογιστών που έρχονται στα χέρια μου, ο φάκελος των λήψεων είναι πραγματικά από τους πιο ‘ακατάστατους’, Μετά, ακολουθεί η επιφάνεια εργασίας.

Φωτογραφίες, mp3, video, προγράμματα (installers), PDF, υπότιτλοι, zip, rar, είναι μερικά από τα πιο κοινά αρχεία που θα συναντήσει κανείς στον φάκελο Λήψεις (Downloads) ενός Windows υπολογιστή. Και για κάποιο λόγο, κανείς δεν ασχολείται να ‘καθαρίσει’ τον φάκελο από τα αρχεία που δε χρειάζεται πλέον. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τι να κάνετε όταν αργεί να ανοίξει ο φάκελος Λήψεις (Downloads)

Στον φάκελο Λήψεις (Downloads) των Windows αποθηκεύονται αυτόματα όλα τα αρχεία που κατεβάζετε από το Internet. Συνήθως δηλαδή από τους browsers που χρησιμοποιείτε (πχ. Chrome, Firefox) αλλά και είδους πρόγραμμα που επιτρέπει τη λήψη αρχείων. Μιας και όλες οι λήψεις είναι συγκεντρωμένες σε ένα σημείο, αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος θα γεμίσει πολύ γρήγορα με κάθε λογής αρχείο. Και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Είναι σαν να βάζεις τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, τα ρούχα, τα βιβλία και ότι άλλο φανταστείς, σε ένα μόνο ντουλάπι. Τραβηγμένο παράδειγμα, ή μήπως όχι;

Anyway, ας δούμε πώς μπορείτε να επιταχύνετε τη φόρτωση του φακέλου Λήψεις (Downloads) στον Windows υπολογιστή σας απλά και εύκολα.

Πώς να επιταχύνετε το αργό άνοιγμα του φακέλου Λήψεις (Downloads) στα Windows

Κατ’ αρχήν, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, ανοίξτε το φάκελο και διαγράψτε οποιοδήποτε αρχείο δε χρειάζεστε. Στείλτε το κατ’ ευθείαν στον Κάδο ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια, πατήστε δεξί κλικ στο φάκελο Λήψεις (Downloads) και έπειτα στην επιλογή Ιδιότητες (Properties). Μπορείτε να βρείτε το φάκελο είναι από την πλευρική στήλη είτε από την κεντρική οθόνη του File Explorer.

Τι να κάνετε όταν αργεί να ανοίξει ο φάκελος Λήψεις (Downloads)

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, μεταβείτε στην καρτέλα Προσαρμογή (Customize) και αλλάξτε τη ρύθμιση σε Γενικά στοιχεία (General items) του αναδυόμενου μενού, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Τι να κάνετε όταν αργεί να ανοίξει ο φάκελος Λήψεις (Downloads)

Πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας. Αυτό ήταν!

Στον φάκελο των λήψεων, ένα μεγάλο μέρος των αρχείων είναι εικόνες ή φωτογραφίες. Για το λόγο αυτό, τα Windows αυτόματα βελτιστοποιούν το φάκελο για τέτοιου είδους αρχεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαχειρίζεται όλα τα αρχεία ως “εικόνες” και προσπαθεί να δημιουργήσει μικρογραφίες για κάθε ένα από αυτά. Ενώ κάτι τέτοιο δε χρειάζεται. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αργεί τόσο πολύ να ανοίξει και να φορτώσει ο φάκελος Λήψεις.

Τέλος, να σημειώσω ότι με την παραπάνω αλλαγή ενδεχομένως να αλλάξει η προβολή των αρχείων μέσα στο φάκελο. Με τη ρύθμιση των ‘γενικών στοιχείων’, τα Windows αναζητούν τη βέλτιστη προβολή με βάση τον τύπο τους. Μπορείτε να την αλλάξετε όμως ανά πάσα στιγμή.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*