Πώς λειτουργεί το κουμπί Start στα Windows 8.1 Preview

Το κουμπί Start επιστρέφει στα Windows 8.1 Preview με νέα εμφάνιση και δυνατότητες που θυμίζουν το κλασικό μενού των Windows 7.

Η απόφαση της Microsoft να αφαιρέσει το Start από τα Windows 8 δε βρήκε σύμφωνη μία μεγάλη μερίδα χρηστών και έτσι μετά από «λαϊκή απαίτηση» το κουμπί Start εμφανίζεται ξανά στο desktop των Windows 8.1 Preview. Αν και δε πρόκειται για το πλήρες μενού που είναι διαθέσιμο στα Windows 7, όπως θα ήλπιζαν οι φανατικοί του desktop, ωστόσο οι δυνατότητες που προσφέρει πλέον το κουμπί Start αποτελεί μία μέση λύση μεταξύ του κλασικού Start menu και του νέου περιβάλλοντος των Windows 8.1.

Πώς λειτουργεί το κουμπί Start στα Windows 8.1 Preview

Το κουμπί Start επιστρέφει λοιπόν στη γνώριμη θέση του desktop, στην κάτω αριστερή γωνία του taskbar, με το νέο λογότυπο των Windows. Το Start εμφανίζεται συνέχεια στο desktop χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απόκρυψης του.

Πώς λειτουργεί το κουμπί Start στα Windows 8.1 Preview

Περνώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί Start εμφανίζεται ένα σύντομο animation με διαφορετικό χρωματισμό ανάλογα με τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης και πανομοιότυπο με το αντίστοιχο κουμπί Start των Charms στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Πώς λειτουργεί το κουμπί Start στα Windows 8.1 Preview

Η λειτουργία του Start παραμένει η ίδια όπως και στα Windows 8. Πατώντας το κουμπί από το desktop σας μεταφέρει αυτόματα στην οθόνη Έναρξης ενώ αν βρίσκεστε στην οθόνη Έναρξης σας μεταφέρει πίσω στο desktop ή την τελευταία εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε.

Το κουμπί Start δεν εμφανίζεται συνέχεια στην οθόνη Έναρξης και στις εφαρμογές παρά μόνον όταν μεταφέρετε το δείκτη στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Σε αντίθεση με τα Windows 8 που εμφάνιζε μία μικρογραφία, στα Windows 8.1 εμφανίζεται μόνο το κουμπί Start με ένα γρήγορο animation.

Πώς λειτουργεί το κουμπί Start στα Windows 8.1 Preview

Το ίδιο συμβαίνει και όταν ανοίγετε το μενού εναλλαγής εφαρμογών στην αριστερή πλευρά της οθόνης, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Πώς λειτουργεί το κουμπί Start στα Windows 8.1 Preview

Τέλος, έχει προστεθεί μία νέα δυνατότητα στο κουμπί Start που σας επιτρέπει να μεταφερθείτε αυτόματα στην εμφάνιση όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών σας αντί της οθόνης Έναρξης. Αυτή η μέθοδος θυμίζει περισσότερο την αντίστοιχη λειτουργία του κλασικού Start menu των Windows 7 που θα χαροποιήσει περισσότερο τους χρήστες που προτιμούν το desktop περιβάλλον των Windows 8.1. Σε επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε αναλυτικότερα πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη δυνατότητα.

Πώς λειτουργεί το κουμπί Start στα Windows 8.1 Preview

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

4 Comments

  1. Όσο και να το ζορίζουμε να “αλλάξουμε εποχή”…μάλλον δεν βγαίνει.. Το κουμπί Start (όχι λόγω συνήθειας) λόγω χρηστικότητας κυρίως, έπρεπε να μείνει εκεί..

    • Η χρηστικότητα υπήρχε και πριν, απλά το θέμα ότι ήταν “κρυμμένο” έκανε τους χρήστες να νιώθουν άβολα σε κάτι που είχαν συνηθίσει να υπάρχει εκεί και δε μπορούσαν να καταλάβουν εύκολα που πήγε.

  2. Καλησπέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Όταν ανοίγει δεν βλέπω πια την επιφάνεια εργασίας με τα εικονίδια, αλλά μια οθόνη με το start ανοιχτό, και δεν κλείνει για να επανέλθει η οθόνη στην συνηθισμένη μορφή της. Καμιά ιδέα;;

    • Σε ποια έκδοση των Windows αναφέρεσαι; Στα Windows 8.1 ή στα Windows 10; Αν σου ανοίγει η οθόνη Έναρξης τότε μπορείς να μπεις στην επιφάνεια εργασίας πατώντας στο αντίστοιχο πλακίδιο (tile).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*