Βρείτε τον κωδικό πρόσβασης (password) για κάθε router της αγοράς

Βρείτε τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης (passwords) για όλα τα routers της αγοράς με μια απλή αναζήτηση.

Αρκετές φορές μου έχει ζητηθεί να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης ή την ασφάλεια (WPA2) για το ασύρματο δίκτυο (WiFi) σε σπίτια φίλων που επισκέπτομαι για να περιορίσουμε τους «τζαμπατζήδες» γείτονες που προσπαθούν να «κλέψουν λίγο internet».

Η διαδικασία γενικώς είναι πολύ εύκολη. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει τις περισσότερες φορές όταν πάω να συνδεθώ στο router από τον υπολογιστή είναι να μη γνωρίζω το όνομα χρήση και τον κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση στον πίνακα ελέγχου του router. Φυσικά, ούτε ο ιδιοκτήτης το γνωρίζει.

Τις περισσότερες φορές, τα συνθηματικά εισόδου είναι τα κλασικά admin/admin αλλά αυτό δε συμβαίνει πάντα. Για αυτές τις περιπτώσεις, το routerpasswords.com έχει τη λύση.

Το routerpasswords.com είναι μία online βάση δεδομένων που περιλαμβάνει όλα τα default passwords για τα routers της αγοράς και πολύ πιθανόν για το δικό σας router.

Έτσι, αν δεν τα έχετε αλλάξει (καλό θα ήταν να το κάνετε), μπείτε στην ιστοσελίδα, βρείτε το μοντέλο του router που έχετε και θα γνωρίζετε πλέον το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για το router σας. Αν δε βρείτε το ίδιο μοντέλο, δοκιμάστε το συνδυασμό ενός παρόμοιου μοντέλου.

Βρείτε τον κωδικό πρόσβασης (password) για κάθε router της αγοράς

Επίσης, μία ακόμη λίστα με όλα τα router passowords βρίσκεται στην ιστοσελίδα defaultpassword.com. Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση (Ctrl + F) για να βρείτε τον κωδικό που ψάχνετε.

Σημείωση: Σε μια ανάλογη περίπτωση, ρίξτε μια ματιά στο κάτω μέρος του router. Ενδεχομένως να αναγράφεται στο αυτοκόλλητο το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης του router.[/do]

Σας έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*