Βρείτε τον κωδικό ΙΜΕΙ του κινητού σας τηλεφώνου

Δείτε 5 διαφορετικούς τρόπους για να μάθετε τον κωδικό IMEI του κινητού σας τηλεφώνου για να το απενεργοποιήσετε σε περίπτωση κλοπής.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) ανακοίνωσε ότι τίθεται σε ισχύ η υποχρέωση προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνία να απενεργοποιούν μέσω του κωδικού IMEI όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Ο κωδικός IMEI (International Mobile Equipment Identity – Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων) είναι ένας 15ψήφιος αριθμός ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε κινητό τηλέφωνο.[/do]

Για να βρείτε τον κωδικό IMEI του δικού σας τηλεφώνου υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τρόποι που θα διαβάσετε παρακάτω.

Μέθοδος 1

Βρείτε τον κωδικό ΙΜΕΙ του κινητού σας τηλεφώνου

Αν έχετε το κινητό τηλέφωνο στην κατοχή σας, πληκτρολογήστε *#06# (αστεράκι – δίεση – μηδέν – έξι – δίεση) και αμέσως θα εμφανιστεί στην οθόνη ο κωδικός IMEI του κινητού σας τηλεφώνου. Η συγκεκριμένη μέθοδος λειτουργεί για όλα τα κινητά τηλέφωνα ανεξάρτητα από τον τύπο (smartphone, feature phone) και τον κατασκευαστή.

Μέθοδος 2

Βρείτε τον κωδικό ΙΜΕΙ του κινητού σας τηλεφώνου

Αν και πάλι έχετε το κινητό τηλέφωνο στην κατοχή σας, μπορείτε να δείτε τον κωδικό IMEI αφαιρώντας αρχικά το προστατευτικό καπάκι στο πίσω μέρος του τηλεφώνου και έπειτα την μπαταρία. Ο κωδικός IMEI αναγράφεται επάνω στο αυτοκόλλητο του κινητού τηλεφώνου πίσω από τη θέση τοποθέτησης της μπαταρίας. Αν δεν αφαιρείται η μπαταρία από το τηλέφωνο (όπως πχ. στο iPhone) τότε ο αριθμός IMEI αναγράφεται στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

Βρείτε τον κωδικό ΙΜΕΙ του κινητού σας τηλεφώνου

Μέθοδος 3

Βρείτε τον κωδικό ΙΜΕΙ του κινητού σας τηλεφώνου

Μπορείτε να δείτε τον κωδικό IMEI μέσα από τις πληροφορίες του smartphone σας. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα Γενικά ή Σχετικά (ανάλογα με το λειτουργικό που είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνο) και βρείτε τον κωδικό IMEI στις πληροφορίες που εμφανίζονται στην αντίστοιχη ενότητα.

Μέθοδος 4

Βρείτε τον κωδικό ΙΜΕΙ του κινητού σας τηλεφώνου

Αν έχετε κρατήσει το κουτί του κινητού σας τηλεφώνου, ο κωδικός IMEI αναγράφεται στο αυτοκόλλητο που υπάρχει στο εξωτερικό μέρος της συσκευασίας. Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να είναι ‘σωτήρια’ σε περίπτωση που δεν έχετε πια στην κατοχή σας το κινητό τηλέφωνο και θέλετε να δηλώσετε την κλοπή στην αστυνομία.

Μέθοδος 5

Βρείτε τον κωδικό ΙΜΕΙ του κινητού σας τηλεφώνου

Ο κωδικός IMEI αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς του κινητού σας τηλεφώνου. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί κανόνα και εξαρτάται από τις πληροφορίες που εκτυπώνονται στην απόδειξη του εκάστοτε καταστήματος αγοράς, ωστόσο αν έχετε κρατήσει την απόδειξη καλό θα ήταν να ελέγξετε αν ο κωδικός IMEI αναγράφεται δίπλα από το όνομα της συσκευής.

Όπως είδατε, είναι πολύ απλό και εύκολο να βρείτε τον κωδικό IMEI του κινητού σας τηλεφώνου. Τώρα που γνωρίζετε, αφιερώσετε ένα λεπτό και σημειώστε τον αριθμό σε ένα ασφαλές μέρος για να μπορείτε να τον αναζητήσετε σε περίπτωση που σας κλέψουν το τηλέφωνό σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*