Τα Windows RT δεν θα αναβαθμιστούν στα Windows 10

Τέλος εποχής για τα Windows RT. Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα Windows RT tablets δε θα αναβαθμιστούν στα Windows 10.

Λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενο να συμβεί και πλέον επιβεβαιώθηκε από τους ανθρώπους της Microsoft επίσημα. Το πείραμα Windows RT απέτυχε και πλέον αποτελεί παρελθόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Paul Thurrott αλλά και άλλων δημοσιογράφων/bloggers που βρέθηκαν στην παρουσίαση της Microsoft για τα Windows 10, η εταιρεία απάντησε στην ερώτηση για το μέλλον των Windows RT επίσημα.

Τα Windows RT δε θα αναβαθμιστούν στα Windows 10, ωστόσο θα υπάρχει μία μικρότερου μεγέθους αναβάθμιση τους επόμενους μήνες που θα παρέχει μόνο ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του λειτουργικού. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει παλιότερα με την αναβάθμιση των Windows Phone 7.5 στα Windows Phone 8 που αρκετά από τα smartphones πήραν μόνο μία μικρή αναβάθμιση, κυρίως αισθητική, στην έκδοση 7.8.

Η αρχή του τέλους έγινε με την κίνηση της Microsoft να διαθέσει τα Windows with Bing στους κατασκευαστές δωρεάν (ή σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή) και τη νέα γενιά επεξεργαστών της Intel με βελτιωμένη εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλότερη τελική τιμή αγοράς.

Για την ιστορία, τα Windows RT ήταν η έκδοση των Windows 8 που ήταν προεγκατεστημένη σε tablets με ARM επεξεργαστή, όπως το Microsoft Surface 2. Βασική διαφορά από την κανονική έκδοση των Windows είναι ότι μπορούν να τρέξουν εφαρμογές μόνο από το Windows Store και όχι τις desktop εφαρμογές.[/do]

Αντίο Windows RT!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*