Η Asus εγκαταλείπει τα Windows RT tablets εξαιτίας χαμηλών πωλήσεων

Ακόμη ένας κατασκευαστής, αυτή τη φορά η Asus, χάνει τις ελπίδες της για τα Windows RT και δηλώνει ότι δε θα κυκλοφορήσει κάποιο RT tablet στο μέλλον.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Jerry Shen (CEO της Asus) στην WSJ τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία δεν έχει στα μελλοντικά της σχέδια την κυκλοφορία ενός νέου Windows RT tablet λόγω της «αποτυχίας» του συγκεκριμένου λειτουργικού στις πωλήσεις παγκοσμίως αλλά και της ιδιαίτερα χαλαρής αποδοχής των καταναλωτών. Μάλιστα, ο Jerry Shen δήλωσε ότι αυτήν την άποψη συμμερίζονται και άλλοι, όπως η Acer που πρόσφατα ανακοίνωσε σταματά την υποστήριξη για τα Windows RT tablets.

Η Asus εγκαταλείπει τα Windows RT tablets εξαιτίας χαμηλών πωλήσεων

Από την άλλη μεριά, η Asus θα επικεντρωθεί στην κανονική έκδοση των Windows 8 και Windows 8.1 που χάρη στους νέους Intel επεξεργαστές μπορούν να προσφέρουν ακόμη καλύτερα tablets με μεγαλύτερη αυτονομία και επεξεργαστική ισχύ για απαιτητικές εργασίες.

Αναμφισβήτητα, τα Windows RT περνούν δύσκολες ώρες και πλέον νέα tablets θα δούμε μόνο από τη Lenovo και τη Microsoft με την αναμενόμενη κυκλοφορία του Surface 2 τους επόμενους μήνες. Οι πωλήσεις των Windows RT tablets δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικές μέχρι σήμερα, άλλωστε γι’ αυτό το λόγο επέλεξε πρόσφατα η Microsoft να μειώσει την τιμή του Surface RT.

[ via ]

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*