Πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο App Store

Στο iOS 11, η Apple ανανέωσε ολοκληρωτικά το App Store της. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι και τόσο. Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως.

Καθώς, λοιπόν, έψαχνα για εφαρμογές στο iPad μου, παρατήρησα μία αρκετά εκνευριστική ενέργεια καθώς άνοιγα τις λεπτομέρειες μιας εφαρμογής στο App Store. Άρχιζε να παίζει ένα video – trailer αυτόματα χωρίς να πατήσω το play.

Αα, κάτι τέτοια δε μ’ αρέσουν. Κάτι τέτοια κάνει το Facebook και τα απενεργοποιούμε αμέσως. Όχι μόνο γιατί σου αποσπούν την προσοχή καθώς περιηγήσε, αλλά γιατί αν χρησιμοποιείς τα MB του data plan σου τότε αυτά μειώνονται πολύ γρήγορα με το video.

Η εμφάνιση των video στις πληροφορίες μιας εφαρμογής δεν είναι κάτι νέο που ήρθε τώρα με την ανανέωση του App Store. Υπήρχε και πριν, όπως και τα αντίστοιχα screenshots των εφαρμογών. Η διαφορά τώρα είναι τα video αρχίζουν να παίζουν αυτόματα χωρίς να το έχουμε επιλέξει. Αυτό άλλαξε.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή των video στις εφαρμογές που βλέπετε στο App Store του iOS 11.

Απενεργοποίηση αυτόματης αναπαραγωγής video στο App Store

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις (Settings) του iPhone ή iPad σας και μεταβείτε στην κατηγορία iTunes και App Store. Εδώ, πατήστε στην επιλογή Αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο (Video autoplay) για να προβάλετε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο App Store

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς την αυτόματη αναπαραγωγή των video επιλέγοντας Όχι (Νο). Διαφορετικά, αν δεν έχετε πρόβλημα με το να παίζουν αυτόματα τα video τότε μπορείτε να επιλέξετε την αναπαραγωγή μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο WiFi.

Πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο App Store

Αυτό ήταν. Και τέλος πια η αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο στο App Store.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*