Τι κρύβει ο φορτιστής του Microsoft Surface Pro;

Είναι κάτι τόσο χρήσιμο και παράλληλα τόσο απλό που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν είναι ακόμη ‘standard’ σε κάθε νέο laptop/ultrabook/tablet/κλπ.

Οι πιθανότητες να βρίσκεται το smartphone μαζί με το laptop μας στο σπίτι, στη δουλειά, στις διακοπές είναι περίπου 99%. Το ποσοστό το έβγαλα από το μυαλό μου αλλά προσωπικά δε γνωρίζω ανθρώπους που δεν έχουν το κινητό πάντα μαζί τους.

Αφού, λοιπόν, smartphone και φορητός υπολογιστής πηγαίνουν πακέτο μαζί αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε 2 πρίζες για να φορτίσουμε παράλληλα τις δύο συσκευές, μία για το smartphone και μία για τον φορητό. Δηλαδή, πρέπει να έχεις είτε ένα Τ (ταφ) είτε ένα πολύπριζο για να έχεις και τα δύο στο ίδιο σημείο κοντά σου αλλιώς καταλήγεις να σηκώνεσαι κάθε τρεις και λίγο για να δεις την ειδοποίηση που ήρθε στο smartphone που φορτίζει στην πρίζα που βρίσκεται στην άλλη μεριά του δωματίου.

Φυσικά θα μου πεις “Εγώ συνδέω το smartphone στη usb θύρα του υπολογιστή και το φορτίζω από εκεί” και γω θα σου πω “ΟΚ, αλλά υπάρχει καλύτερη λύση”.

Η Microsoft στο Surface Pro έκανε το εξής απλό και χρήσιμο.

Τι κρύβει ο φορτιστής του Microsoft Surface Pro;

Έβαλε μία usb θύρα στον φορτιστή του tablet και έτσι μπορείς να φορτίζεις το smartphone χωρίς να δεσμεύεις μία θύρα στο laptop/tablet και παράλληλα να το έχεις κοντά σου χωρίς να ψάχνεις για δεύτερη πρίζα.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η Microsoft έχει κάνει την πρωτιά σε αυτό το θέμα, δε με απασχολεί κιόλας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξαναδεί σε άλλο φορτιστή κάτι παρόμοιο. Είναι κάτι τόσο απλό, τόσο χρήσιμο και τόσο προφανές που με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει ήδη σε όλους τους φορτιστές των φορητών υπολογιστών.

Τι κρύβει ο φορτιστής του Microsoft Surface Pro;

Για την ιστορία, ο ίδιος φορτιστής υπάρχει από πέρυσι στο Surface Pro πρώτης γενιάς και συνεχίζει την πορεία του στο νέο Surface Pro 2.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*