Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Tablet mode (Continuum)

Δείτε τι είναι και πώς λειτουργεί το Tablet mode (Continuum) στο build 9926 των Windows 10.

Τους προηγούμενους μήνες η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα φέρει μία νέα δυνατότητα στα Windows 10 με την ονομασία Continuum. Με το Continuum φαίνεται ότι αποκτά ακόμη περισσότερο νόημα η ύπαρξη των υβριδικών υπολογιστών με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, όπως το Surface Pro, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως laptop όσο και ως tablet ανάλογα με την περίσταση.

Πώς λειτουργεί το Continuum ή Tablet Mode στα Windows 10

Σκεφτείτε το εξής. Έχετε το Surface Pro στα χέρια σας (ή τουλάχιστον οποιοδήποτε tablet με αποσπώμενο πληκτρολόγιο). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν laptop όταν το πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένο ή ως tablet όταν το αποσυνδέσετε.

Όταν το χρησιμοποιείτε ως laptop σημαίνει ότι το έχετε στερεώσει σε μία επιφάνεια (πχ. γραφείο) ή στα πόδια σας και χρησιμοποιείτε περισσότερο το ποντίκι (trackpad) και το πληκτρολόγιο, όπως ακριβώς θα κάνατε στον υπολογιστή σας.

Όταν το χρησιμοποιείτε ως tablet σημαίνει ότι πολύ πιθανόν το έχετε στα χέρια σας στον καναπέ, στο κρεββάτι ή όπου αλλού σας «διευκολύνει» και έτσι χρησιμοποιείτε την αφή αντί για το συνδυασμό ποντικού και πληκτρολογίου.

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Tablet mode (Continuum) στα Windows 10

Η εναλλαγή μεταξύ Tablet mode και Desktop mode στο build 9926 των Windows 10 γίνεται πολύ εύκολα μέσα από το Action Center πατώντας στο αντίστοιχο κουμπί, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Tablet mode (Continuum)

Βέβαια, η ενεργοποίηση του μπορεί να γίνει και μέσα από το παράθυρο των ρυθμίσεων της ενότητας System.

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Tablet mode (Continuum)

Διαφορές μεταξύ Tablet mode και Desktop mode

Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε πώς «αλλάζει» το γραφικό περιβάλλον των Windows 10 μεταξύ Tablet και Desktop mode για την Έναρξη, τα παράθυρα, κλπ.

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Tablet mode (Continuum)

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Tablet mode (Continuum)

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Tablet mode (Continuum)

Δοκιμάζοντας τα Windows 10: Tablet mode (Continuum)

Για την ώρα, το Tablet mode επιδρά μόνο στη «μεγέθυνση» της Έναρξης και των παραθύρων σε πλήρη οθόνη. Στα επόμενα builds των Windows 10 αναμένονται να προστεθούν ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά όπως η αραίωση των καρφιτσωμένων εικονιδίων στο taskbar, η επιβεβαίωση του χρήστη για την εναλλαγή μεταξύ tablet και desktop mode και ακόμη περισσότερα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

  1. Φιλε Τονια σ ευχαριστω πολύ που επικοινώνησες μαζι μου. Εχώ θελω να ξέρεις πως χρησιμοποιω εδώ και 4 χρονια τα Windows7. Εσυ αναφερεσαι για Windowa10. Τα Windowa7 δουλευουν πολύ καλα ως τωρα, δεν μου εχουν παρουσιασει προβλήματα. Για την ωρα δεν εχω σκοπο και να τα αλλαξω. Αυτά για την ωρα.

  2. Καλημέρα
    Προσπαθώ να ρυθμίσω το φόντο. Συγκεκριμένα κατέβασα κάποια πακέτα και ένα από αυτά το έχω ορίσει γιά φόντο. Το συγκεκριμένο πακέτο έχει 16 φωτογραφίες και στά προηγούμενα windows 8.1 οπως και παλαιότερα είχες τήν ευχέρεια να ρυθμίσεις ορισμένες παραμέτρους όπως κάθε πότε θα αλλάζουν οι εικόνες….. αν η σειρά θα είναι τυχαία … κ.τ.λ.
    Σ’ αυτά τα windows 10 δέν μου δίνει τέτοιες επιλογές και η αλλαγή τών εικόνων είναι εξ όρισμού σε κάποιες παραμέτρους άγνωστες. Πώς μπορώ να επέμβω σε αυτές τίς παραμέτρους ?
    Το να μήν έχω πρόσβαση σέ τέτοιες ρυθμίσεις δέν μπορώ να το φανταστώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*