Λήψη λογισμικού συσκευών σε σύνδεση ογκοχρέωσης στα Windows 10

Όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο, όταν χρησιμοποιούμε μία σύνδεση ογκοχρέωσης στα Windows 10 τότε σταματούν όλες σχεδόν οι αυτόματες ενημερώσεις από το Windows Update, τις συσκευές, τις εφαρμογές του Microsoft Store, κλπ.

Πολύ πιθανόν να έχετε προχωρήσει σε μία τέτοια μέθοδο γιατί έχετε την έκδοση Home των Windows 10 και θέλετε να αποφύγετε (προσωρινά) τη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων από το Windows Update.

Τι κάνετε όμως αν έχετε μία συσκευή που θέλετε να εγκαταστήσετε κάποια νέα έκδοση του προγράμματος οδήγησης (drivers) για να λειτουργεί σωστά; Ευτυχώς για εσάς, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λήψη αυτών των προγραμμάτων κατ’ αποκλειστικότητα όταν έχετε ενεργοποιημένη τη σύνδεση ογκοχρέωσης.

Ας δούμε πώς γίνεται.

Ενεργοποίηση λήψης για Bluetooth και άλλες συσκευές

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις υπολογιστή και μεταβείτε στην κατηγορία Συσκευές (Devices).

Λήψη λογισμικού συσκευών σε σύνδεση ογκοχρέωσης στα Windows 10

Έπειτα, μεταβείτε στην κατηγορία Bluetooth και άλλες συσκευές (Bluetooth and other devices) και ενεργοποιήστε την επιλογή Λήψη μέσω συνδέσεων ογκοχρέωσης (Download over metered connections).

Λήψη λογισμικού συσκευών σε σύνδεση ογκοχρέωσης στα Windows 10

Αυτό ήταν. Πλέον θα μπορείτε να κάνετε λήψη drivers για τις συνδεδεμένες συσκευές του υπολογιστή σας.

Ενεργοποίηση λήψη για εκτυπωτές και σαρωτές

Από το ίδιο παράθυρο ρυθμίσεων που είχατε ανοικτό, μεταβείτε στην ενότητα Εκτυπωτές και σαρωτές (Printers and scanners) και ενεργοποιήστε την επιλογή Λήψη μέσω συνδέσεων ογκοχρέωσης (Download over metered connections).

Λήψη λογισμικού συσκευών σε σύνδεση ογκοχρέωσης στα Windows 10

Αυτό ήταν! Αρκετά απλό, έτσι;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*