Πώς να σταματήσετε τον Chrome να τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο

Όσο και αν αγαπάμε τον Google Chrome για τις δυνατότητες που μας προσφέρει, η αλήθεια είναι ότι έχει καταλήξει να είναι ένα ‘κτήνος’ που θέλει να ‘φάει’ όλους τους διαθέσιμους πόρους του υπολογιστή.

Από την πρώτη στιγμή που θα εγκαταστήσετε τον Google Chrome στον υπολογιστή σας, θα συνεχίσει να τρέχει στο παρασκήνιο ακόμη και αν κλείσετε όλα τα παράθυρα του browser. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η προεπιλεγμένη συμπεριφορά που έχει επιλέξει η Google.

Καλώς, γιατί αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές ή υπηρεσίες που ανανεώνονται συχνά και σας εμφανίζουν ειδοποιήσεις τότε θα μπορείτε να είστε πάντα ενημερωμένοι ακόμη και αν δεν έχετε κάποιο παράθυρο του Chrome ανοικτό. Για παράδειγμα, ο Chrome μπορεί να σας εμφανίζει ειδοποιήσεις από το Facebook, από τα email σας, κλπ.

Κακώς, γιατί αυτό σημαίνει ότι ο Chrome δε σταματά να τρέχει στο παρασκήνιο και αυτό έχει αντίκτυπο στους πόρους και τη μπαταρία του υπολογιστή σας. Το θέμα είναι ιδιαίτερα αισθητό σε παλιότερους ή πιο φθηνούς υπολογιστές. Και αυτό επηρεάζει την γενικότερη εμπειρία χρήσης του υπολογιστή σας. Για να μην αναφέρω τις ειδοποιήσεις που μπορεί να καταντήσουν εκνευριστικές.

Προσωπικά, αν και ο Chrome δε κλείνει σχεδόν ποτέ στον υπολογιστή μου, όταν τον κλείνω θέλω να κλείνει τελείως χωρίς να συνεχίζει να τρέχει στο παρασκήνιο. Ας δούμε πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε και στο δικό σας υπολογιστή.

Πώς να σταματήσετε τον Chrome να τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο

Πατήστε στο μενού πάνω δεξιά (στις τρεις τελείες) και έπειτα στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings).

Πώς να σταματήσετε τον Chrome να τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο

Σκρολάρετε στο κάτω μέρος των ρυθμίσεων και πατήστε στην επιλογή Σύνθετες (Advanced).

Πώς να σταματήσετε τον Chrome να τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο

Εδώ, στο κάτω μέρος θα βρείτε την ενότητα Σύστημα (System). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον διακόπτη Να συνεχίζεται η εκτέλεση εφαρμογών παρασκηνίου όταν το Google Chrome είναι κλειστό (Continue running background apps when Google Chrome is closed).

Πώς να σταματήσετε τον Chrome να τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο

Αυτό ήταν. Πλέον όταν θα κλείνετε όλα τα ανοικτά παράθυρα του Chrome τότε δε θα συνεχίζει να τρέχει στο παρασκήνιο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*