Νέα leaks για το Android 3.0 aka Gingerbread

Αν και μόλις πριν κάποιες μέρες άρχισε η διάθεση του Android 2.2 Froyo στο Nexus One, φήμες έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην φόρα για την επόμενη έκδοση 3 του Android με κωδική ονομασία Gingerbread. Το νέο λειτουργικό της Google σχεδιάζεται για πιο high-end συσκευές με minimum 1GHz CPU, 512MB RAM και 3.5″ οθόνη καθώς και για οθόνες μεγαλύτερες από 4″ θα υποστηρίζει ανάλυση 1280×760. Επίσης, ένας από τους στόχους της Google είναι να απομακρύνει από το user interface του Android εφαρμογές κατασκευαστών όπως το HTC Sense ώστε να έχουν όλες οι συσκευές ένα ομοιόμορφο UI ανεξαρτήτως συσκευής. Το Froyo θα συνεχίσει να υποστηρίζεται παράλληλα με το Android 3 αλλά για πιο low-end συσκευές που δεν πληρούν τις αυξημένες απαιτήσεις του καινούριου λειτουργικού.

Βέβαια, όλα αυτά τα leaks δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Google επίσημα, μας δίνουν όμως τουλάχιστον μια γεύση για το τι να περιμένουμε στο μέλλον.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*