Σκανάρισμα φωτογραφιών και εγγράφων στα Windows 8.1

Δείτε πώς να σκανάρετε φωτογραφίες και έγγραφα στα Windows 8.1 χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή Σάρωση (Scan).

Η διαδικασία σάρωσης μιας φωτογραφίας ή ενός εγγράφου είναι γενικά μία εύκολη υπόθεση. Αφού συνδέσουμε τη συσκευή στον υπολογιστή και εγκαταστήσουμε τους απαραίτητους drivers για να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ υπολογιστή – συσκευής σάρωσης, χρησιμοποιούμε στη συνέχεια το λογισμικό του κατασκευαστή για το «σκανάρισμα».

Με την εφαρμογή Σάρωση (Scan), το σκανάρισμα έγινε ακόμη πιο εύκολο από ποτέ, όπως θα δείτε στα παρακάτω βήματα. Απλά συνδέστε το πολυμηχάνημα ή το scanner στον υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι έχουν εγκατασταθεί οι αντίστοιχοι drivers (συνήθως γίνεται αυτόματα μέσω του Windows Update) και χρησιμοποιήστε τη δωρεάν εφαρμογή για να σκανάρετε φωτογραφίες και έγγραφα στον υπολογιστή σας.

Αν έχετε ήδη αναβαθμίσει τον υπολογιστή σας στα Windows 8.1 ή στην πιο πρόσφατη έκδοση Windows 8.1 Update, τότε η εφαρμογή Σάρωση (Scan) υπάρχει ήδη στις εγκατεστημένες εφαρμογές. Διαφορετικά, μπορείτε να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε δωρεάν από το Windows Store.

Σάρωση (σκανάρισμα) φωτογραφιών και εγγράφων στα Windows 8.1

Αρχικά, συνδέστε στη θύρα USB του υπολογιστή σας το πολυμηχάνημα ή το scanner, βεβαιωθείτε ότι το έχετε ενεργοποιήσει και τοποθετήστε τη φωτογραφία ή το έγγραφο που επιθυμείτε να σκανάρετε.

Έπειτα, ανοίξτε την εφαρμογή Σάρωση (Scan) χρησιμοποιώντας την αναζήτηση ή τη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών.

Σκανάρισμα φωτογραφιών και εγγράφων στα Windows 8.1

Στην ενότητα Σαρωτής (Scanner) επιβεβαιώστε ότι είναι επιλεγμένο το πολυμηχάνημα ή scanner που έχετε συνδέσει.

Στον Τύπο αρχείου (File type) επιλέξτε τον τύπο που θα έχει το αρχείου που πρόκειται να σκανάρετε όπως PDF, JPG, PNG, κλπ. Για έγγραφα χρησιμοποιείται συνήθως το PDF ενώ για φωτογραφίες ή εικόνες το JPG.

Πατώντας στην επιλογή Εμφάνιση περισσότερων (Show more) μπορείτε να δείτε και να αλλάξετε ακόμη περισσότερες ρυθμίσεις που αφορούν τη φωτογραφία ή το έγγραφο που πρόκειται να σκανάρετε, όπως τη λειτουργία χρώματος, την ανάλυση (DPI), το φάκελο αποθήκευσης, κλπ.

Σκανάρισμα φωτογραφιών και εγγράφων στα Windows 8.1

Αφού έχετε επιλέξει τις ρυθμίσεις, πατήστε στο κουμπί Σάρωση (Scan) για να ξεκινήσει η διαδικασία σκαναρίσματος.

Μόλις ολοκληρωθεί, ένα μήνυμα στο επάνω μέρος της εφαρμογής σας ενημερώνει ότι το αρχείο έχει αποθηκευτεί στον προεπιλεγμένο φάκελο (Σαρώσεις) ή στον φάκελο που επιλέξατε. Πατώντας στο κουμπί Προβολή (View) ανοίγει αυτόματα ο αντίστοιχος φάκελος.

Σκανάρισμα φωτογραφιών και εγγράφων στα Windows 8.1

Tip: Ο φάκελος Σαρώσεις (Scans) βρίσκεται στο φάκελο Εικόνες (Pictures) του λογαριασμού σας.[/do]

Αν θέλετε να δείτε πώς θα εμφανίζεται το σκαναρισμένο αρχείο πριν ακόμη το σκανάρετε, πατήστε στο κουμπί Προεπισκόπηση (Preview). Αφού ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί η προεπισκόπηση του σκαναρισμένου αρχείου το οποίο στη συνέχεια μπορείτε να το σκανάρετε εκ νέου με διαφορετικές ρυθμίσεις ή να προσαρμόσετε την περιοχή σκαναρίσματος σύμφωνα με τις διαστάσεις της εκάστοτε φωτογραφίας ή εγγράφου.

Αρκετά απλό, σωστά; Έχετε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Σάρωση (Scan) στα Windows 8.1;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*