Σκανάρισμα QR Codes με το iPhone και iPad

Τα QR Codes είναι μία διαφορετική εκδοχή των barcodes που μοιάζουν με παράξενα τετραγωνάκια. Ίσως να τα έχετε συναντήσει σε μαγαζιά, σε τουριστικά μέρη, κλπ. Ένα QR Code περιέχει μία πληροφορία όπως το σύνδεσμο για μία ιστοσελίδα, ένα κείμενο, τον κωδικό του WiFi, μία επαφή, μία τοποθεσία ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αυτόν που πρόκειται να το σκανάρει με το κινητό του.

Σκανάρισμα QR Codes με το iPhone και iPad

Πριν το iOS 11, οι κάτοχοι των iPhone και iPad έπρεπε να χρησιμοποιήσουν κάποια, δωρεάν ή μη, εφαρμογή από το App Store για να μπορούν να σκανάρουν QR Codes από τη συσκευή τους. Ωστόσο, πλέον από το iOS 11 η Apple ενσωμάτωσε τη συγκεκριμένη δυνατότητα στην εφαρμογή της κάμερας. Έτσι, μπορείτε να σκανάρετε QR Codes χωρίς να χρειάζεστε κάποια τρίτη εφαρμογή για αυτό το σκοπό.

Ας δούμε πόσο εύκολο είναι να το κάνετε και στο δικό σας iPhone ή iPad με iOS 11.

Σκανάρισμα QR Codes με το iPhone και iPad

Ανοίξτε την εφαρμογή της κάμερας και βεβαιωθείτε ότι έχετε θέση το διακόπτη στη θέση Φωτο (Photo) ή Τετράγωνο (Square). Το σκανάρισμα των QR Codes λειτουργεί σε αυτές τις δύο θέσεις.

Τοποθετήστε τη συσκευή σας έτσι ώστε η κάμερα να ‘βλέπει’ το QR Code. Δε χρειάζεται να πατήσετε στο πλήκτρο για να το φωτογραφίσετε, απλά περιμένετε 1-2 δευτερόλεπτα για να γίνει το σκανάρισμα. Αμέσως μετά θα εμφανιστεί η ειδοποίηση στο επάνω μέρος της οθόνης.

Σκανάρισμα QR Codes με το iPhone και iPad

Ανάλογα με την πληροφορία του QR Code θα εμφανιστεί το αντίστοιχο μήνυμα. Για παράδειγμα, αν περιέχει ένα σύνδεσμο για ιστοσελίδα, τότε πατώντας στην ειδοποίηση θα μπορείτε να την ανοίξετε απευθείας στον Safari. Ομοίως, αν περιέχει κείμενο τότε αυτό θα εμφανιστεί στην ειδοποίηση και πατώντας το θα πραγματοποιήσει αναζήτηση του κειμένου στο Google.

Σκανάρισμα QR Codes με το iPhone και iPad

Αυτό ήταν!

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ανάγνωσης των QR Codes από την κάμερα του iPhone ή του iPad μπορείτε να το κάνετε μέσα από τις ρυθμίσεις. Από την ενότητα Κάμερα (Camera), απενεργοποιήστε τη ρύθμιση Σάρωση κωδικών QR (Scan QR Codes).

Σκανάρισμα QR Codes με το iPhone και iPad

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*