Επιδιόρθωση και επαναφορά του Edge στα Windows 10

Ο Edge είναι ο προεπιλεγμένος browser της Microsoft που ήρθε με την κυκλοφορία των Windows 10 και αντικατέστησε τον browser της καρδιάς μας, τον Internet Explorer.

Αν χρησιμοποιείτε τον Edge στον δικό σας υπολογιστή, δεν αποκλείεται να έχετε συναντήσει διάφορα προβλήματα στο παρελθόν όπως να μην ανοίγει, να μην αποκρίνεται, κλπ. Για αυτές τις περιπτώσεις, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα να κάνετε είτε επιδιόρθωση είτε επαναφορά του Edge στην αρχική του κατάσταση. Έτσι, είναι ακόμη πιο εύκολο εσάς να διορθώσετε τυχόν προβλήματα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Ευτυχώς για όλους μας, με την έκδοση Fall Creators Update που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017, η Microsoft ενσωμάτωσε τη δυνατότητα της επιδιόρθωσης και επαναφοράς του Edge μέσα από το γραφικό περιβάλλον των ρυθμίσεων. Ας δούμε πώς γίνεται.

Επιδιόρθωση και επαναφορά (reset) του Edge στην αρχική κατάσταση

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις υπολογιστή των Windows 10 και μεταβείτε στην ενότητα Εφαρμογές (Apps).

Επιδιόρθωση και επαναφορά του Edge στα Windows 10

Εδώ, μεταβείτε στην ενότητα Εφαρμογές και δυνατότητες (Apps & Features) και αναζητήστε τον browser με το πλήρες όνομά του, δηλαδή Microsoft Edge. Κάντε ένα κλικ στο πλαίσιο του Edge και έπειτα στην επιλογή Επιλογές για προχωρημένους (Advanced options).

Επιδιόρθωση και επαναφορά του Edge στα Windows 10

Εδώ, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, θα βρείτε 2 επιλογές. Την Επιδιόρθωση (Repair) και την Επαναφορά (Reset).

Επιδιόρθωση και επαναφορά του Edge στα Windows 10

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, το πρώτο βήμα είναι να δοκιμάσετε την Επιδιόρθωση. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένας γρήγορος έλεγχος για να διορθωθούν μικρά προβλήματα του browser.

Αν μετά την επιδιόρθωση το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε παραμένει, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην Επαναφορά του Edge. Αυτή είναι μία πιο δραστική λύση που πρόκειται να διαγράψει το ιστορικό περιήγησης, τα cookie και τις ρυθμίσεις που τυχόν έχετε κάνει.

Αυτό ήταν! Σας έχει τύχει να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα της επαναφοράς για να διορθώσετε προβλήματα στον Edge;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*